Bluray Review: Creed II

Een paar jaar geleden werd de Rocky franchise plotseling weer nieuw leven ingeblazen door het verrassend goede Creed. Nu is hier dan de opvolger van die film en ik kon niet wachten om die te gaan kijken.

Bluray Review: Creed II

Na de laatste Rocky film (Rocky Balboa, 2006) leek het over en uit voor wat betreft de filmreeks. Maar toen kwam er zo’n 10 jaar later totaal onverwacht de eerste Creed film en bleek er toch nog leven in het oude beestje te zitten. En dus kon een vervolg niet uit blijven.

Laat ik meteen to the point komen, Creed II is toch beduidend minder dan zijn voorganger en dat zit hem vooral in het feit dat deze sequel te veel weg heeft van de oude Rocky films en minder in de lijn ligt van zijn steengoede voorganger. Het vertrekpunt voor Creed II is Rocky IV, want Adonis wordt uitgedaagd door Viktor Drago, inderdaad, de zoon van Ivan Drago. De boomlange rus die in Rocky IV Apollo Creed dood sloeg in de ring. Dit zorgt voor veel twijfel bij de jonge wereldkampioen, moet hij de belachelijke uitdaging uit de weg gaan of moet hij zijn vader wreken? En ondanks dat maar weinig mensen het een goed idee vinden besluit hij toch om tegen Drago te boksen, al moet dat zonder zijn vaste trainer Rocky die besluit zijn functie neer te leggen als hij de uitdaging aan gaat. En het zal geen verrassing zijn, het gevecht met de rus loopt uit op een enorm drama.

Bluray Review: Creed II

En dan begint de Rocky machine pas echt op volle toeren te draaien. De verslagen kampioen in het ziekenhuis, die zich daarna afsluit van alles en iedereen, het uiteindelijk weer goed maakt met zijn oude coach Rocky en daar is hij dan hoor…de training montage! En dan uiteindelijk het tweede gevecht tussen beide mannen in….Moskou. Maar er is nog echt wel genoeg om het een goede aankoop te maken, want de vecht scenes zijn weer geweldig in beeld gebracht en de chemie tussen de Adonis en Rocky en Adonis en Bianca is dik in orde, al is het jammer dat in Creed II Bianca wel beduidend minder schermtijd krijgt dan in het eerste deel. Ook is het geweldig om Stallone en Lundgren weer samen op het scherm te zien en het is gewoon zonde dat de scene waarin de twee oude vijanden weer met elkaar oog in oog komen maar zo kort is.

Bluray Review: Creed II

EXTRA’S: Fathers And Sons is een korte featurette over vaders en zonen in de bokswereld en hoe ze dat ook in de film hebben verwerkt. Casting Viktor Drago laat je nader kennis maken met acteur/bokser Florian Munteanu, die de rol van Drago’s zoon speelt. Dan is er ook nog een featurette over de vrouwelijke hoofdrolspelers en enkele deleted scenes. Maar de beste bonus is The Rocky Legacy waarin in 15 minuten wordt terug gekeken naar de eerdere Rocky films.

OORDEEL: Geen slechte film, maar Creed II voelt als een stap achteruit in plaats van vooruit. In het vorige deel was meer ruimte voor emotie, waar in dit deel dat juist vaak wat meer uit de weg gegaan wordt. De acteurs doen echt wel hun best en redden de film nog wel enigszins en Stallone is net als in Creed de oppas opa die je iedereen zou gunnen. Maar dit is meer een Rocky film dan een Creed film en dat vind ik toch wel jammer. Creed II ligt vanaf 15 mei in de winkels.

Bluray Review: Creed II

Beelden: youtube | Foto's: filmdepot.nl

 Reageer