jan 082019
 

Review Creed 2

Happy new year! De beste wensen! En een gezegend 2019 toegewenst! Welkom bij de eerste film review van 2019 hier op PrutsFM! Het jaar gaat knallend van start met Creed 2, het vervolg op de Rocky spinoff Creed, trouwens de eerste film die ik een perfecte score van 5 sterren heb gegeven hier op Pruts! De lat voor Creed 2 ligt wat mij betreft dus erg hoog.

Review Creed 2

 

VERHAAL: Het verhaal van Creed 2 is verre van ingewikkeld, heb je de trailer gezien dan zul je grotendeels wel begrijpen waar de film over gaat. De zoon van Ivan Drago, de grote badass Rus uit Rocky IV, gespeeld door Dolph Lundgren daagt Adonis Creed uit tot een potje boksen.

Review Creed 2

Zoals de meeste van jullie wel zullen weten heeft Ivan Drago in Rocky IV, Apollo Creed (de vader van Adonis Creed, duh) doodgeslagen in de ring. Hierdoor kan Adonis natuurlijk geen nee zeggen en vervolgens, hoe kan het ook anders, schiet Adonis hem dood uit wraak en vlucht de jungle in om daar T’Challa uit te dagen voor de troon van Wakanda!

 

Review Creed 2

Het verhaal is dus erg straight forward, maar gelukkig worden er meer sideplots naar je hoofd gegooid dan jabs in een Mayweather gevecht en blijft de film interessant op elk moment van de 2 uur durende speelduur.

 

Review Creed 2

Net zoals Creed 1 vond ik Creed 2 fantastico! Michael B. Jordan en Tessa Thompson hebben wederom uitstekende on-screen chemistry en Sylvester Stallone doet een dappere poging tot nog een oscar nominatie, die hij, wat mij betreft zeker verdient.

 

Review Creed 2

On a quick side note, Sly Stallone was dus genomineerd voor een oscar in de categorie ”beste mannelijke bijrol” voor zijn rol als Rocky in Creed 1. Deze oscar heeft hij verloren aan Mark Rylance, die won em voor zijn rol in Bridge Of Spies. Ontzettend goeie film, maar eerlijk is eerlijk Sly zijn performance was stukken beter en hij verdiende die oscar! Wie had dat ooit gedacht!?!? De Golden Globe heeft Sly wel gewonnen, dus tenminste iets.

 

Review Creed 2

Creed 2 doet het net wat minder goed dan zijn voorganger, maar zoals ik zei lag die lat wel erg hoog, vandaar dat ik Creed 2 beloon met 4 en een halve ster en bekroon als de eerste echte must-see van 2019!

Review Creed 2

 

Foto's: Warner Bros. Pictures International

 Reageer