Bluray Review: Skyscraper

We hebben The Rock al veel geweldige dingen zien doen, maar kan hij het ook winnen van een brandende wolkenkrabber en ondertussen ook nog zijn familie redden en zijn onschuld bewijzen? Je leest het in onze Skyscraper bluray review.

 Bluray Review: Skyscraper

Als er zoiets bestaat als The Rock moeheid, dan komt Skyscraper daar erg dichtbij in de buurt. De afgelopen jaren heeft de beste man aan de lopende band films gemaakt en vaak keken die erg lekker weg. Central Intelligence, Jumanji, San Andreas en Rampage, ik heb ze allemaal in mijn speler gehad het afgelopen jaar en mij er prima mee vermaakt, maar met Skyscraper gaat The Rock net over het randje van wat ik kan hebben.

En laat ik meteen toegeven dat dit misschien ook wel aan mijzelf ligt, want Skyscraper is allemaal wel erg The Towering Inferno en zelfs heel erg Die Hard. En daar zit dus ook meteen aan vast dat als je deze twee films niet kent (kan dat eigenlijk wel in het geval van Die Hard?) of beter gezegd, je bent onder de 20 jaar, dan zal je Skyscraper misschien wel geweldig vinden. Maar ik kan het dus niet los zien en hoezeer The Rock ook zijn best doet om full on John McClane te gaan wil het niet echt overkomen en is hij meer een veiligheidsinspecteur, met een beenprothese, in een mooi maatpak die…wacht eens even…
En wat ook niet helpt om super stoer over te komen is dat hij in heel veel shots toch wel erg veel weg heeft van Uncle Phil (deze is ook niet voor de millennials die mee lezen) uit The Fresh Prince.

Maar laat ik ook vooral proberen duidelijk te zijn, Skyscraper ziet er fantastisch uit en de stunts zijn indrukwekkend en spectaculair, vooral de scene waarin The Rock vanaf een kraan de wolkenkrabber in probeert te komen. De effecten zijn ook dik in orde en zoals altijd heeft The Rock een portie charme waar een zeecontainer vol boybands nog niet aan zou kunnen tippen. Maar aan de andere kant is de schurk van het stuk niet echt heel dreigend en hij komt ook niet echt heel veel voor in het hele verhaal. Het blijft toch een The Rock film. En over oude elementen in een nieuwe film gesproken, tahdah! daar is Neve Campbell als de vrouw van The Rock en het was toch ook wel leuk om haar weer eens te zien.

EXTRA’S: Ook de extra’s die je krijgt zijn vrij standaard, Dwayne Johnson mag wat vertellen over zijn karakter en over hoe het is om een geamputeerde persoon te spelen. De vrouwelijke tegenspelers en Pablo Schreiber (die de beste vriend van Will speelt) krijgen een zeer korte featurette, net als de kinderen die in Skyscraper mee spelen.En dan zijn er nog een aantal deleted/extended scenes die de film ook niet beter hadden gemaakt en audiocommentaar van de regisseur. Er is één uitzondering en dat is de extra Pineapple Pitch, een bonus van anderhalve minuut, die onverwacht en grappig is, maar ik verder niet zal verklappen.

OORDEEL: Van alle Rock films komt Skyscraper het meeste in de buurt van San Andreas en neemt zichzelf ook net zo serieus. Het verhaal van beide films komt ook aardig bij elkaar in de buurt, met The Rock die zijn familie moet redden van een (natuur)ramp. Het was misschien beter geweest als Skyscraper wat meer komische elementen had gehad. Will Sawyer (The Rock) zegt het zelf al als hij met duct tape op zijn handen de buitenkant van het gebouw beklimt: “this is stupid”, maar het had allemaal wel wat meer tongue in cheeck gemogen. Als je dit allemaal op de koop toe neemt, dan zal je met Skyscraper een prima film in huis halen en zal je je zo’n 100 minuten geen minuut vervelen. Skyscraper ligt vanaf nu in de winkel.

 Bluray Review: Skyscraper

Beelden: youtube | Foto: filmdepot.nl

 Reageer