Huisdiergeheimen: Leuk Voor De Kerst?

Dus je bent niet tevreden met je sinterklaascadeau en wilt deze gaan ruilen? Of ga je dit jaar echt eens vroeg beginnen met het inslaan van de kerstcadeaus? Dan is Huisdiergeheimen misschien wel de oplossing!

Huisdiergeheimen: Leuk Voor De Kerst?

PLOT: Huisdiergeheimen, of The Secret Life Of Pets, zoals hij in het Engels heet, geeft een nieuwe spin aan het gezegde als de kat van huis is, maar dan in het opzicht dat deze keer juist de baasjes van huis zijn en de kat…en allerlei andere huisdieren het rijk alleen hebben. En wat spoken onze viervoetige vrienden dan precies uit zodra wij de deur uit zijn? Nou, meer dan wij denken.

The Secret Life Of Pets (wij keken de Engelstalige versie) begint sterk en brengt precies wat de trailer beloofd heeft, namelijk wat onze huisdieren doen als de baasjes de deur uit zijn. Onze hoofdrolspeler is het hondje Max (Louis C.K.) die met Katie het perfecte baasje lijkt te hebben getroffen. En Max woont in een complex waar nog meer huisdieren wonen die overdag alleen thuis zijn en veelvuldig bij elkaar over de vloer komen en ook in hun eigen huis er vreemde gewoontes op na houden als wij er niet bij zijn. Zo is er een teckel die zich graag laat masseren door keukenapparatuur en een poedel die dol is op death metal. Tot zo ver geen problemen voor Max en ook niet voor ons als kijker.

Maar als Katie op een dag thuis komt met Duke, een enorme, harige lobbes die ze uit het asiel heeft mee genomen is Max opeens niet meer de alfahond in huis. Maar Max laat zich niet zo maar aan de kant zetten en weet door een psychologisch spelletje de macht in huis weer naar zich toe te trekken. Als Duke dan bij een wandeling in het park wraak wil nemen gaat zijn plannetje mis en belanden beide honden in de handen van de hondenmepper. Gelukkig worden ze nog voor ze het asiel bereiken uitgebroken door een groepje ex-huisdieren die lid zijn van een revolutionaire organisatie die opereren vanuit het riool en de macht van de mensen willen overnemen. De leider van deze bende is Snowball (Kevin Hart, die deze keer eens niet bloed irritant is), een schattig pluizig wit konijntje die lijkt af te stammen van het witte konijn uit Monty Python And The Holy Grail.

Als Max en Duke zich dan niet willen aansluiten bij de revolutie en weten te ontsnappen uit het riool moeten ze vanuit Brooklyn hun weg terug zien te vinden naar Manhattan. En zo speelt dus het grootste deel van de film zich af buiten de huiselijke omgeving waar we waren begonnen, maar is dit natuurlijk niet wat we verwacht hadden van deze film. En dat is jammer, want wat we nu voorgeschoteld krijgen hebben we al eerder gezien in bijvoorbeeld Disney’s Bolt. Maar laat ik het allemaal niet te negatief afschilderen want The Secret Life Of Pets is een prima film met goede humor en een puike cast. En ik denk dat er geen kind te vinden is die niet zal genieten van deze film, maar voor ons grote mensen is het een gevalletje ‘been there, done that’.

EXTRA’S: Wij bekeken de bluray, waarbij je ook nog de DVD en een digital copy krijgt, maar vanaf vandaag is de film ook verkrijgbaar op 4K. Maar wij behandelen hier dus de extra’svan de bluray uitgave. En de hoeveelheid extra’s is redelijk indrukwekkend, maar zeer wisselend in kwaliteit. Zo krijg je vijf korte featurettes die nog wel leuk zijn voor de wat oudere kids, maar niet echt heel boeiend zijn. Ook krijgen we twee liedjes uit de film als ‘videoclip’. En iets wat het beste kan worden omschreven als een GoPro commercial. Wat dan wel weer echt leuk is zijn de drie mini movies, waarvan er één een nieuw avontuur is van de Minions. En de Minions zien we ook terug in drie andere korte filmpjes waarin ze in een bioscoop scenes bekijken uit de film. Wat dan wel weer heel interessant is zijn de twee making of featurettes, maar die zijn met elk zo’n 5 minuten dan wel weer aan de korte kant.

OORDEEL: The Secret Life Of Pets is niet leuk genoeg voor een zaterdagavond als de kinderen al op bed liggen, al moet gezegd worden dat Kevin Hart als Snowball de show steelt en de beste grappen heeft. Maar deze film is absoluut een prima idee voor de zondagmiddag. En als dit voor je kind als cadeautje onder de boom ligt, dan heb je een topkado in huis gehaald. The Secret Life Of Pets ligt vanaf nu in de winkel.

Huisdiergeheimen: Leuk Voor De Kerst?

Beelden: youtube.com | Foto: tinsel.tv

 Reageer