Review Star Wars The Rise Of Skywalker

Van harte welkom bij mijn eerste en meteen mijn laatste review van 2019! We gaan knallend 2019 uit hier op PrutsFM, met het niet zo knallend slot van de eerste Disney Star Wars trilogy. En ja, ik zeg ”eerste” want ik schat de kans groot in dat deze film meer dan een miljard dollar zal opbrengen, wat Disney natuurlijk motiveert om zo snel mogelijk te beginnen aan de volgende trilogy in het Star Wars universum.

Review: Star Wars The Rise Of Skywalker

Episode 7 was verre van een perfecte film, maar wist voor mij een goed Star Wars gevoel neer te zetten en smaakte voor mij, ondanks alle kritiek stiekem toch naar meer, toen kregen we meer.
Episode 8 The Last Jedi vond ik aardig kut, meer woorden wil en ga ik niet vuil maken aan die film.  Als je het als regisseur voor mekaar krijgt, dat mensen je naam gaan gebruiken als soort van uitdrukking dat je iets verpest hebt, dan heb je het wel goed verkloot.

 

Gelukkig is episode 9 een stuk beter dan haar voorloper, maar dat is net zoiets als dat je zegt, dat een konijnenkeutel minder erg is om naar te kijken dan een olifantendrol.
Het allerbelangrijkste is dat Episode 9 op zijn minst licht vermakelijk is om naar te kijken. De special effects zijn mooi en ik vond het tempo van de film best lekker, alle karakters van de voorafgaande delen zijn terug en of je dat ziet als iets positiefs, mag je van mij zelf bepalen.

 

Wat voor mij het algehele niveau van de film flink naar beneden trok als een anker de grootte van een planeet is, the writing.
Het verhaal is best overweldigend, het voelt eerder aan als het begin van iets nieuws dan het eind van een trilogy, het is erg erg veel en het voelt alsof ze materiaal voor een 6 uur durende film in 2 uur en een kwartier hebben moeten proppen, slechte writing als je het mij vraagt.

 

De meeste dialogen en met daarbij de nadruk op de one-liners waren -bij gebrek aan een beter woord- zo nu en dan best ”cringy” en werden erg slecht geleverd door de meeste cast members, nogmaals erg erg slechte writing als je het mij vraagt.

 

De meeste actie was prima, maar ik heb geen een  keer dat ”WAUW” moment ervaren, zoals bijvoorbeeld de laatste 2 Avengers films dat voor mij wel wisten te leveren. Er werden zelfs wat pogingen gedaan om Avengers Endgame te kopiëren, maar ik ervoer dat als beledigend en wanhopig.

 

Er is kwa actie niks, maar dan ook niks bijzonders getoond. Niks wat je niet al eerder heb gezien in ieder geval.

Nogmaals, het is 2 uur en 15 minuten vermaak en daarom krijgt de film een matige 2 en een halve ster.
Het niveau had een stuk hoger gemoeten om een betere score van mij te verdienen.

Foto's: Film depot

 Reageer