altijd prutsfm_ReviewPlantronics

Wij bij PrutsFM zitten tegenwoordig meer achter de Playstation dan we toe zouden willen geven. Maar ja, het is ook zo verdomde leuk! De overige mensen in de kamer zijn tijdens het spelen van bijvoorbeeld Black Ops 3 niet altijd even gecharmeerd van het geluid van rondvliegende kogels en ontploffende granaten. En alsof dat nog niet genoeg is, lopen je online vrienden ook nog eens te janken dat je slecht te verstaan bent met het standaard headsetje dat je bij de PS4 geleverd krijgt. Kortom, tijd voor een fatsoenlijke headset. Wij kregen de Plantronics Gamecon P80 in handen. Deze heeft een adviesprijs van rond de 70 euri’s én is draadloos. Kan dat wat zijn voor dat geld? Wij hebben het uitvoerig voor je getest.

PlantronicsReview_oordeel

 

DE SPECS:

SONY DSC

De Plantronics Gamecon P80 is gemaakt voor zowel de PS4-gamer als de PC-gamer. Door de bijgeleverde USB-dongle is deze headset draadloos en heeft een bereik van zo’n 12 meter. Nu is de standaard PS4 headset ook al draadloos, alleen valt daar bij de verbinding al weg als je met je controller in de hand even een biertje uit de koelkast gaat pakken. Een flinke vooruitgang dus. Door middel van een blauw knipperend LED lampje weet je dat je headset verbonden is, wat best een beeeetje irritant kan zijn tijdens het gamen, maar er zijn ergere dingen in het leven. Mits volledig opgeladen, wat zo’n 4 uur duurt, gaat deze headset tot wel 10 uur mee.

SONY DSC

De uitklapbare noise-cancelling microfoon is ook nog in lengte te verstellen. Wat een handige feature is, is dat de microfoon inschakelt wanneer je ‘m uitklapt en automatisch mute wanneer je ‘m weer inklapt. Als je dit doet hoor je ter bevestiging ook nog eens een paar piepjes in je oor. Da’s toch verrekte handig? 

 

DE ERVARING:

SONY DSC

De Plantronics Gamecon P80 is zeer licht en voelt daardoor eerlijk gezegd wel een beetje cheap aan. Wat daarvan weer een voordeel is, is dat je deze headset gerust urenlang op je pan kunt laten zitten zonder er koppijn van te krijgen. Ook zul je niet snel een vervelende druk op je oren voelen door de zachte kussens op de oorschelpen. Wel worden ze er lekker warm van, handig in de winter, maar ik houd m’n hart vast voor de zomer.

SONY DSC

Aan de buitenkant van je linker oorschelp zitten makkelijk te bereiken knoppen als volume controle en rewind en forward knoppen, mocht je er lekker even muziek mee willen luisteren. Huh? Zei ik nu muziek luisteren? Ja, dat kan er uiteraard ook gewoon lekker mee. Het geluid is namelijk best indrukwekkend te noemen voor een headset in deze prijsklasse (zo’n 70 euri’s). Met name het laag (bass) springt er uit. De Plantronics Gamecon P80 is 2.0 stereo. Voor muziek geen probleem, maar met gamen best een nadeel. Als je, zoals de meeste mensen tegenwoordig misschien wel, gewend bent aan 5.1 surround geluid tijdens het gamen, is het soms best frustrerend dat je gewoon niet weet vanaf welke kant je beschoten wordt in shooters of waar je tegenstanders zich begeven in race-games. Maar ja, alle waarde naar zijn geld natuurlijk.

SONY DSC

 

OORDEEL:

De Plantronics Gamecon P80 is een fijn headsetje voor een nette prijs (zo’n 70 euro). Hij zit lekker, klinkt goed en door de noise-cancelling microfoon ben je goed te verstaan door je online vrienden en vijanden. Ook is er zeker een lekker stukje muziek mee te luisteren. Enige nadeel is misschien wel dat ‘ie stereo is, maar dan kom je weer in een andere prijsklasse.

Deze headset krijgt van, met name door de prijs/kwaliteit-verhouding, 3,5 ster.

PlantronicsReview_3,5 ster

 

Foto's: PrutsFM

  6 reacties aan “Review: Plantronics Draadloze PS4 Headset”

 1.  

  Zie nergens de prijs staan eigenlijk. Heb zelf de blauwe wireless headset van sony en die is ook met 2.0 stereo geluid maar vind het best goed klinken! Ben alleen niet te spreken over de oorkussens van nep leer die na een paar maanden beginnen te scheuren.

 2.  

  Ik heb zelf sindskort de ”Turtle Beach Recon 50P” TOPDING! Kostte iets van 40 euro, maar ben er zo tevreden mee dat ik er zelfs spijt van heb dat ik niet een duurdere heb genomen.

 3.  

  De prijs stond wel vernoemd, maar heb het nu ook even in de eerste alinea genoemd. Dank voor het melden. De adviesprijs is iig zo rond de 70 euro.

 4.  

  Rikkert lost het op! ik moet er zelf ook nog één, die van mij is nog van de PS3 en past natuurlijk weer niet op de PS4, en dat vind ik stom.

 5.  

  Wat loop je weer achter Markie SMH

 6.  

  Zoals altijd, weer helemaal achteraan Wally.

 Reageer