Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

Minions zijn tegenwoordig overal, als meme, als emoticon, als speelgoed en natuurlijk in hun eigen mini movies die nu al een paar jaar het internet veroveren. Maar waar liggen hun roots? Dat ontdekken we in de Despicable Me spin off Minions. De grote vraag is dan natuurlijk meteen: kunnen de Minions het ook alleen?

 Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

PLOT: Na een lange zoektocht op zoek naar een slechterik om te dienen komen drie minions in dienst bij Scarlet Overkill, de eerste vrouwelijke supervillain, en krijgen zij als opdracht om de kroon van de Engelse koningin te stelen, zodat Overkill de troon kan overnemen. Dit loopt uiteraard anders dan gepland en zo begint een doldwaas avontuur.

Deze Minions film is een origin story die terug gaat naar het begin der tijden en laat zien dat de Minions niet gemaakt zijn in het laboratorium van Gru, maar dat ze er altijd al waren. We volgen hun miljoenen jaren durende hilarische zoektocht naar een boosaardige meester om te dienen, die zijn voorlopige einde vindt bij Napoleon. Als het daar weer eens mis gaat besluiten de gele wezentjes zich terug te trekken in een verlaten ijsgrot op de zuidpool. Nadat ze zichzelf daar ruim honderd jaar hebben vermaakt begint de verveling en depressie toe te slaan. En dus besluiten de drie Minions Stuart, Kevin en Bob de grot te verlaten en op zoek te gaan naar een geschikte bad guy.

Als ze uiteindelijk aankomen in het Amerika van 1968 bezoeken ze daar Villain Con (een evil comic con) om een nieuwe baas te vinden, en dat lukt ze in de persoon van Scarlet Overkill. Deze Overkill wordt in de Engels gesproken versie van stem voorzien door Sandra Bullock, die dit personage neer zet als een verwend kind die duidelijk een slechte jeugd heeft gehad en dit wil compenseren door de koningin van Engeland te worden. De drie Minions worden op pad gestuurd om de kroon te stelen, maar door hun eigen onhandig gedrag wordt Bob uitgeroepen tot de nieuwe koning. Dit valt natuurlijk niet in goede aarde bij Scarlet en zij zet dan ook alles op alles om alsnog op de troon te komen.

Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

Het gevaar van spin offs is dat karakters die een bijrol vervullen in een film niet altijd sterk genoeg zijn om hun eigen film te dragen, de eerste Wolverine film is hier een goed voorbeeld van. Maar Minions valt gelukkig niet in die categorie en is een prima film die vooral de kleine kijkertjes uitstekend zal vermaken. Maar ook de meekijkende – of alleen kijkende ouder(e) zal genoeg vermaak vinden in deze film. De soundtrack bevat heerlijke muziek uit de jaren 60 en er zitten een aantal grappen in die aan de ukkies voorbij zullen gaan en specifiek op de oudere kijker gericht zijn. Sandra Bullock heeft al meerdere malen laten zien over komisch talent te beschikken en is ook hier goed op dreef. Maar ook Steve Coogan (die meerdere personages van een stem voorziet), Jon Hamm (die de echtgenoot van Overkill speelt) en Michael Keaton laten prima prestaties horen, al moet gezegd worden dat Keaton er wat betreft screentime wel bekaaid afkomt.

Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

EXTRA’S: Bij deze BluRay krijg je ook de film op DVD en als digital copy (altijd mijn favoriete extra) en zo heb je de film dus drie keer voor de prijs van één. Als bonus materiaal krijgen we drie mini movies, die alle drie weer erg grappig zijn een andere extra is de inmiddels alom bekende Minions uitvoering van Jingle Bells. ‘Around The World’ is een bonus die uniek is in zijn soort en die ik nog nooit in een soortgelijke vorm ben tegen gekomen. Via een interactieve wereldkaart krijg je toegang tot featurettes, storyboards, galerijen en nog veel meer. Deze bonus is op zo’n inventieve wijze in elkaar gezet, dat je er heel lang mee kan ‘spelen’. Ook de laatste extra: ‘Behind The Goggles’ is weer een bonus feature waar andere films nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Het geeft een uitgebreide blik in hoe de studio te werk gaat en wordt bediend vanuit een schitterend menu dat vol verassingen zit, petje af!

Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

OORDEEL: Minions is niet een instant classic en haalt het niet bij films als Toy Story of Wall.E, maar de pret zal er niet minder om zijn. De Minions bewijzen met deze stand alone film dat ze nog jaren door kunnen. En of dat nou in films, als speelgoed of op internet is, we zijn vermoedelijk voorlopig nog niet van ze af. De vele en vooral mooi vormgegeven extra’s zorgen voor een extra anderhalve ster al weet ik zeker dat Minions voor de kleine kijkers een dikke vijf sterren film zal zijn. Minions ligt nu overal in de winkels en zal de komende periode in menig schoen en onder vele kerstbomen te vinden zijn.

Kunnen De Minions Het Ook Alleen?

Beelden: youtube.com | Foto's: tinsel.tv

 Reageer