Voldoet Homefront The Revolution Aan De Verwachtingen
Deep Silver en Dambuster Studios hebben hun best gedaan je onder te dompelen in onderdrukking. In deze first person shooter in de open wereld van de alternatieve geschiedenis waar Amerika gebukt gaat onder de Noord-Koreaanse KPA (Korean People Army), probeer je samen met je verzetsgroep terug te vechten.

Voldoet Homefront The Revolution Aan De Verwachtingen

PLOT: In Homefront: The Revolution beleef je de alternatieve geschiedenis waar Noord-Korea een supermacht is die Amerika onderdrukt. Onderdrukt door de genadeloze APEX Corporation, leidt je een verzetsgroep die de bezetting moeten omvormen naar een revolutie. Het is in 2029 vier jaar geleden dat de Noord-Koreanen de technische markt hebben overgenomen met het merk APEX. Nadat APEX de markt beheerste, werd deze achterdeur gruwelijk misbruikt door alle electronica over te nemen. En zag de KPA kans dit te gebruiken om Amerika te bezetten.

Jij speelt Ethan Brady, een sprakeloze verzetsstrijder, die zich midden in Philidelpia aansluit bij de andere verzetsstrijders. Samen met hen vecht je terug om de Philly uit de handen van de KPA te krijgen.

Phillidelpia is verdeeld over verschillende zones; Yellow zones en Red zones. De Red zones zijn voornamelijk shooter gebieden, waar de KPA met nogal harde hand een ieder neersabelt, terwijl in de Yellow zones je meer sneaky door de gebouwen moet klauteren om uit handen van de KPA te blijven. In de Red zones dien je gebieden veroveren zodat de bevolking kan besluiten zich aan te sluiten bij het verzet. Zie de Red zones maar meer als stukje bezet gebied waar je aan macht kunt winnen door lekker te schieten en gebouwen te unlocken, waar je in Yellow zones meer stealth opdrachten moet volbrengen.

In de game zitten veel herkenbare spelelementen; je speelt radiostations vrij, moet stealth langs groepen KPA’s sluipen, koop je upgrades en wapens bij de lokale marktkraam en kun je naast de hoofdmissies, side opps doen die vrij snel in herhaling vallen. De lengte van de singleplayer is overigens prima, je bent zeker een kleine 20 uur zoet om het verhaal uit te spelen.

De vorige versie van Homefront (2011), werd matig opgepikt door de fanatieke gamers, ze vonden de game te kort en niet altijd geliefd om zijn insteek en sfeer. Hoewel de singleplayer flink door het stof moest, is de multiplayer best goed ontvangen. Bij de nieuwe uitgave Homefront: The Revolution, ben ik helaas niet veel positiever. Al had ik dat wel erg gehoopt. De setting had zo fantastisch kunnen zijn. Een game waar de onderdrukker in een open wereld zijn weg naar de vrijheid vecht, kan in alle opzichten slagen. Echter valt er over de gameplay best wat te klagen.

Voldoet Homefront The Revolution Aan De Verwachtingen

De gameplay ziet er best mooi uit, al ben je als je net Uncharted 4 hebt uitgespeeld een beetje verpest. Het ziet er goed uit, maar lang niet zo goed als Uncharted. Das natuurlijk geen eerlijke vergelijking met een open wereld spel, maar zelfs als je bijvoorbeeld The Witcher III, FarCry Primal, Fallout 4, Metal Gear Solid V en desnoods Dying Light ernaast legt, haalt Homefront het gewoon niet. De graphics zien er minder mooi uit, maar lopen ook minder soepel. Aan de frame-rate mag best nog even gesleuteld worden. Dat dit niet op zich staat, blijkt wel uit het feit dat Dambuster op 20 mei al aangeeft het probleem te erkennen en er snel een patch voor willen maken. Zo stellen ze: [..] “we’re also aware that performance–particularly frame rate–is not currently where we want it to be, and we are working on additional patches to help address these issues and more.”

Er zijn meer technische issues. Zo merk je tijdens het spelen, dat bij elke save –lees als je wat pakt of een bijvoorbeeld een missie inloopt- het scherm vastloopt. Zie je regelmatig wapens of soldaten half door de muur komen of staan de verzetsleden dom naar een muur te staren. Jammer.

Voldoet Homefront The Revolution Aan De Verwachtingen

Allemaal slordigheden, zo zonde als een veelbelovende game zich daardoor laat nekken. Zo is een andere kleine ergernis wel, dat je de loop in de omgevingsgeluiden goed kan horen. Een irritant en hoorbaar onderdeel van de game, die slechts als achtergrond had moeten fungeren. Maar die je niet meer loslaat als je het eenmaal gehoord hebt. De achtergrondgeluiden van de demonstrerende en joelende burgers, penetreren werkelijk je oren als een kabouter met een drilboor, terwijl dit zo makkelijk op te lossen was geweest. Echt slordig.

Andere irritaties vind ik;  Waarom praat de ik-persoon helemaal niet? Wil je dan geen onderdeel worden van het verhaal? En waarom kun je niet handmatig je spel saven? Ik zal wel een zeikerd zijn, maar das toch irritant? 

Nu klink ik misschien wel heel streng, en zou je misschien denken dat de game helemaal bagger is, maar dat is ook niet waar. Zo is een leuk onderdeel van de game, wel de modi waar je je wapens kun ombouwen. Je kunt wapens in de game verbeteren bij de bekende gunsmith lockers, maar als je de upgrades hebt gekocht, kun tijdens je gameplay je wapen reallife modificeren. Zo veranderd bijvoorbeeld je assault rife met één druk op de knop in een sniper of pistol. Of zet je tijdens een vuurgevecht een andere scope op je wapen. Zo is het veel minder erg dat je niet zoveel wapens mee mag nemen op je missies, je kunt immers zo wisselen.

Voldoet Homefront The Revolution Aan De Verwachtingen

Verder is de game best vermakelijk, je moet gewoon een manier vinden, om niet telkens maar te denken, goh das ook stom of slordig. Je moet gewoon spelen, de slordigheden negeren en je bedenken dat de game toch wel echt een insteek te pakken heeft; en voel je onderdeel van een revolutie!

OORDEEL: Een game die zoveel potentie had; een intrigerend verhaal en een schimmige stemming die je het gevoel van onderdrukking moet laten ervaren. Dat doet het gedeeltelijk ook, maar heeft de hoge verwachtingen niet helemaal kunnen maken. Er zitten in het spel nèt even teveel slordigheden qua graphics, gameplay en muziek, om zijn verwachtingen uit te laten komen. Ze zijn zodanig aanwezig, dat je het spel wel echt slechter ervaart dan had gehoeven. En dat is echt jammer. Wie weet kunnen ze alle slordigheden nog opknappen met patches en ben ik nog in staat het spel anders te beoordelen. Wanneer je niet gehinderd wordt door deze slordigheden, kun je het als een leuk spel beoordelen, een open wereld shooter met vele uren gameplay. Homefront: The Revolution krijgt van mij een krappe drie sterren.sterren homefront

 

 Reageer