Kopen Of Doorlopen? Cooties

Het idee van Cooties zou een hele goede komedie op kunnen leveren en het zou ook een prima horrorfilm kunnen zijn, maar is het dan ook één van de twee geworden of is het misschien zelfs beide geworden? Je leest het in onze BluRay review.

Kopen Of Doorlopen? Cooties

PLOT: Als de kinderen op school een virus oplopen na het eten van kip nuggets veranderen ze in ‘zombies’ die het voorzien hebben op hun leraren. Nu is het aan de leraren om de school levend te verlaten en dat valt nog niet mee met een school vol met bloeddorstige adhd koters op hun hielen.

Het uitgangspunt van Cooties zou een geweldige horror komedie op moeten leveren, maar het wordt al snel duidelijk dat dit niet gelukt is. Het begint nog veelbelovend met een scene waarin we te zien krijgen hoe kip nuggets gemaakt worden, maar dat is dan ook meteen het meest gore deel van de film. En als het virus eenmaal toeslaat op school denk je nog even dat het wel goed zal komen, maar dan gaat het hopeloos mis. De bloedvergieten worden nauwelijks in beeld gebracht, waardoor je in een gemiddelde aflevering van The Walking Dead meer ingewanden en bloed voorbij ziet komen. En ook de humor is ver onder de maat. Nee, dit is geen Shaun Of The Dead, maar heeft meer weg van een slechte aflevering van Community. En zo zit je het grootste deel van de film naar de tijd op je BluRay speler te kijken om te zien hoe lang deze ellende nog duurt.

De makers zijn blijkbaar vergeten of ze nou een komedie, een horror, een horrorkomedie of misschien zelfs een parodie wilden maken en dat levert een film op die vlees (in dit geval is kip misschien beter op zijn plaats) noch vis is. En ook de acteurs, waarvan Rainn Wilson (The Office) en Jack McBrayer (30 Rock) toch al aardig wat komedie ervaring hebben tillen de film niet naar een hoger niveau en zijn ook nergens echt grappig. En Elijah Wood, die de film ook produceerde, had met zijn ervaring toch ook beter moeten weten en had deze film aan zich voorbij moeten laten gaan.

EXTRA’S: Alleen een interview met Elijah Wood

OORDEEL: Van de mensen achter Saw en de serie Glee zou je verwachten dat ze iets goed maken van dit high school zombies concept, maar Cooties is niet grappig genoeg voor een komedie en niet goor genoeg voor een horror. En helaas, dit is ook niet het soort film dat zo slecht is dat hij camp wordt. Ik zie bij Cooties maar twee voordelen: hij is lekker kort (88 minuten) en hij ligt voor een schappelijke prijs (11 euro) in de winkels.

Kopen Of Doorlopen? Cooties

 Reageer