Is Ted 2 Een Beregoeie Sequel?

De ‘thunder buddies’ zijn terug in Ted 2, maar is dit de sequel waar we op zaten te wachten? Je leest het in onze BluRay review.

Is Ted 2 Een Beregoeie Sequel? 

PLOT: Ted wil een eigen leven op poten zetten maar komt er dan achter dat hij wettelijk geen persoon is. En dus moet hij via de rechter voor elkaar zien te krijgen dat zijn wettelijke status veranderd wordt van bezit naar persoon.

De film begint nog goed met een grootse muzikale opening die doet denken aan de opening van Family Guy, maar Ted 2 komt voor de rest totaal niet in de buurt bij de kwaliteit die wel gehaald wordt bij Family Guy. Het verhaal is flinterdun en gaat over de ‘kruistocht’ van Ted om zijn wettelijke status van bezit te veranderen in persoon, zodat hij een leven kan opbouwen met zijn bruid Tami-Lynn. Zo wil hij bijvoorbeeld een baby adopteren met zijn vrouw, maar dat kan niet als je geen persoon bent. En dus vat hij het plan op om een spermadonor te zoeken en dat moet, na een mislukte poging om American football ster Tom Brady af te trekken, zijn beste vriend John (Mark Wahlberg) worden. Dit idee eindigt met een ongeluk bij de spermabank waarbij Wahlberg van top tot teen onder de sperma komt te zitten.

En daarin zit meteen het grootste probleem dat ik heb met deze film. Voor Amerikaanse kijkers zijn alle grappen over sperma, blowen en porno vast heel schokkend, maar voor ons komt het allemaal over als flauwe humor die grenst aan poep- en pieshumor. En na de zoveelste grap of verwijzing naar blowen zak je als kijker langzaam weg in een winterslaap. Zelfs de grote hoeveelheid aan cameo’s van o.a. Jimmy Kimmel en Liam Neeson kunnen de film niet redden. Ook het subplot over speelgoedfabrikant Hasbro die via werknemer Giovanni Ribisi (één van de weinige acteurs die wel een voldoende haalt) Ted in handen wil krijgen om hem te gaan produceren voelt meer als een noodgreep om de film maar op gang te krijgen, maar de beer komt nooit echt los. En wat Morgan Freeman bezielde om een rol in deze draak van een film aan te nemen is mij een groot raadsel.

Valt er dan niks te lachen in Ted 2? Jawel, maar dat zijn vaak korte fragmenten. Zo is de scene in de comedy club echt heel geestig en de stukjes met hun vriend Guy op Comic-Con zijn erg sterk. Maar er zijn simpelweg te weinig van dit soort momenten waarin Seth MacFarlane laat zien dat hij echt wel goede komedie kan schrijven. Wat ik ook nog wel goed gedaan vond waren de, soms subtiele, verwijzingen naar andere films. Maar die zullen aan veel mensen voorbij gaan als je ze niet herkent.

EXTRA’S: Bij deze BluRay krijg je, zoals we inmiddels gewend zijn bij Universal titels, een gratis digital copy. Het audiocommentaar is eigenlijk al een review op zich, want MacFarlane wijst samen met een aantal belangrijke figuren van de crew je uitvoerig op een aantal fouten en slechte beslissingen. Het is duidelijk dat dit commentaar opgenomen is na de release van de film en ze al door hadden dat het geen hit zou worden en ook de critici niet bepaald mals waren, want het cynisme druipt er van af en het klinkt nogal ongeïnspireerd. Wat het op een vreemde manier ook wel weer boeiend maakt.

Is Ted 2 Een Beregoeie Sequel?

Hiernaast krijg je ook nog een aantal deleted scenes te zien, die de film niet grappig(er) hadden gemaakt als ze niet in de montage gesneuveld waren. Thunder Buddies For Life is een  korte extra waarin de acteurs vertellen hoe het was om de film te maken en zien we wat beelden van achter de schermen. In Creating Comic-Con krijgen we een boeiende blik in hoe de verschillende afdelingen deze enorme set tot leven hebben gewekt. Verder zitten er nog featurettes bij over de cameo’s en de road trip die de hoofdrolspelers ondernemen en nog een extra over de totstandkoming van de muzikale opening van de film. Als laatste krijg je nog een gag reel, die helaas ook niet erg grappig is.

OORDEEL: Ted 2 is na het veel betere origineel een vieze tegenvaller die als los zand aan elkaar hangt en te veel zwakke momenten kent. MacFarlane haalt maar zelden het niveau van Family Guy en zo wordt het echt doorbijten, want de film duurt ook nog eens bijna twee uur. De extra’s, en dan vooral het audiocommentaar dat vol zit met zelfspot, zorgen er voor dat deze BluRay niet blijft zitten met één ster. Ted 2 ligt vanaf morgen in de winkels.

Is Ted 2 Een Beregoeie Sequel?

 Reageer