Ferrell vs Wahlberg In Daddy’s Home

Will Ferrell en Mark Wahlberg hebben in The Other Guys al laten zien dat zij een prima duo vormen, kunnen zij dit succes evenaren met Daddy’s Home? Je leest het in onze BluRay review.

 

PLOT: In Daddy’s Home probeert de sullige radioproducent Brad (Will Ferrell) de beste stiefvader te zijn voor de twee kinderen van zijn vrouw. Hij krijgt echter concurrentie als hun stoere echte vader Dusty (Mark Wahlberg) terugkeert en ze moeten uitvechten wie de coolste vader is.

Zowel Ferrell als Wahlberg hebben in andere films al ruimschoots laten zien dat je een goede komedie wel aan hun over kan laten en ook Daddy’s Home is een prima film geworden, maar het is zeker niet hun beste werk. Maar dat is geen schande, want beide heren hebben al een indrukwekkend cv op hun naam staan en het kunnen niet allemaal schoten in de roos zijn. Zou ik Daddy’s Home dan afraden? Nee hoor, als je gewoon zin hebt in een lekkere komedie zal je bij deze film echt wel aan je trekken komen. De film moet het op komediegebied vooral hebben van de grote tegenstelling tussen beide heren. Brad is de goedzak die zich in zijn leven als stiefvader laat leiden door zelfhulpboeken, maar die boeken bieden geen soelaas als de übercoole echte vader Dusty langs komt.

Mark Wahlberg zet als Dusty een prima rol neer en gooit het hele leven van het gezin op zijn kop met zijn komst. Brad voelt zich uiteraard geïntimideerd en doet in eerste instantie zijn stinkende best om de sulligheid van zich af te schudden en ook de stoere vader uit te hangen. Maar hij heeft al snel door dat hij geen partij is voor Dusty. Dan gooit hij het roer om en probeert de strijd om de liefde van de kinderen te winnen door de beste modelvader te zijn die er maar is. Zo komt hij bijvoorbeeld ook op de proppen met een groots kerstfeest in april vol met belachelijk overdreven cadeaus. Ferrell is aandoenlijk en meelijwekkend tegelijk en heeft een paar heerlijk pijnlijke momenten als hij probeert om Rusty te overtreffen. Van de bijrollen wil ik vooral Thomas Haden Church een dikke pluim geven. Hij speelt de baas van Brad en zijn anekdotes, opmerkingen en goed bedoelde raad zijn hilarisch onzinnig.

EXTRA’S: We beginnen met een making of, alhoewel, het is meer een set visit dan een making of. In Daddy-Off vertellen de hoofdpersonen over de strijd tussen beide vaders, maar dat is eigenlijk een overbodige extra als je film net hebt gezien, want veel nieuwe inzichten krijg je hier niet. En zo zijn er helaas nog een paar featurettes die misschien wel leuk zijn om vooraf te kijken als een soort inleiding tot de film, maar meestal kijk je de extra’s nadat je de film hebt bekeken en dan is het enige leuke er aan dat je hier en daar wat beelden te zien krijgt van de productie van Daddy’s Home. Een leuke, maar veel te korte, extra is Tony Hawk: Skater Double. Hierin zien we Tony Hawk die het stuntwerk deed in de skateboard scene. De extra’s worden afgesloten met wat deleted en extended scenes en een aantal bloopers, maar als dan zelfs de blooper reel in een featurette verpakt wordt waarin er meer over gepraat wordt dan dat we daadwerkelijk te zien krijgen wordt het hoog tijd voor mijn…

OORDEEL: Daddy’s Home is een lekkere film, maar geen hoogvlieger. Het is vooral de sterke cast die een betere indruk achter laat dan de film zelf. Maar de film bevat gelukkig genoeg sterke momenten om je toch te blijven boeien en zoals het hoort bij een goede komedie zit je na ongeveer 90 minuten al weer naar de aftiteling te kijken. Wel een beetje jammer van de tegenvallende extra’s. Daddy’s Home ligt vanaf nu in de winkels.

 Ferrell vs Wahlberg In Daddy’s Home

Beelden: youtube.com | Foto's: smh.com.au

 Reageer