Ant-Man: Een Kleine Grote Held

Na het toch wat tegenvallende Avengers: Age Of Ultron verschijnt nu Ant-Man op BluRay. Wij deden de schijf in de speler en bekeken het grote avontuur van de kleine Marvel held.

  Ant-Man: Een Kleine Grote Held

PLOT: Als Hank Pym (Michael Douglas) een stof ontwikkeld waardoor hij materie kan verkleinen en tegelijk meer kracht kan geven ziet zijn partner Darren Cross er meteen een militaie toepassing voor. Hier is Pym het echter niet mee eens en stapt met zijn geheime formule uit het bedrijf. Als Cross vervolgens op eigen kracht achter de formule komt schakelt Pym de kruimeldief Scott Lang (Paul Rudd) in om als Ant-Man de formule te stelen.

Ant-Man is dan wel niet de meest bekende held uit het Marvel universum, maar toen bekend werd dat Edgar Wright (Shaun Of The Dead, Hot Fuzz) aan het project verbonden was lieten de fans een zucht van verlichting horen. Maar toen Wright vervolgens opstapte, nadat Marvel buiten hem om veranderingen aan het script had toegebracht, leek Ant-Man in zwaar weer te verkeren. De redelijk onervaren Peyton Reed (Yes Man) kreeg het project in handen, maar kon deze film nog wel gered worden? Het antwoord daar op is een duidelijk JA. Ant-Man is een film geworden die zich afspeelt binnen het Marvel universum, maar een compleet andere toon heeft dan de overige films (al ligt het wel aardig in de buurt van Guardians Of The Galaxy). Ant-Man is een komische heist film geworden waarin deze keer nou eens niet het lot van de hele wereld op het spel staat en dat is wel lekker verfrissend.

Vooral de castingmensen hebben goed werk afgeleverd. Paul Rudd is perfect gecast als de gewone man die in een buitengewone wereld terecht komt. Michael Douglas is net als Robert Redford, die te zien was in Captain America: The Winter Soldier, een prima greep uit de oude doos en laat zien dat hij nog steeds een geweldig acteur is. Evangeline Lilly speelt de dochter van Douglas en fungeert als een soort dubbelspion. Wel moet gezegd worden dat het verhaal tussen vader en dochter iets te veel van de hak op de tak gaat en het dan vaak een gevalletje ‘jantje lacht, jantje huilt’ wordt. Maar Lilly krijgt nog een tweede kans, want deze film is voor haar een opzet naar een eigen verhaallijn als superheldin Wasp. De drie vrienden van Lang stelen echter de show. Deze drie bozo’s denken dat ze terecht zijn gekomen in een Mission Impossible film en vinden de hele situatie erg opwindend en grappig en zorgen met hun acties en opmerkingen voor de echte lach. Met zo veel talent bij de good guys is het dan ook jammer dat Corey Stoll als bad guy Darren Cross een beetje tegen valt.

En het is niet alleen de cast die er prima van af komt, ook de special effects zien er piekfijn uit. Als Scott Lang krimpt tot de grootte van een mier wordt er gelukkig geen gebruik gemaakt van hele grote sets, maar in plaats daar van maken de makers gebruik van macro fotografie, waardoor alles er super realistisch en gedetailleerd uit ziet. Zo moet Ant-Man bijvoorbeeld vrezen voor zijn leven als hij in de groeven van een plaat terecht komt in een nachtclub en de scene in de badkuip is de beste badkamer suspense scene sinds Hitchcock’s Psycho. Ook het gevecht tussen Lang en Cross op het Thomas De Trein speelgoed van Lang’s dochter kan zich zonder moeite meten met de treingevechten die we al in andere (superhelden) films hebben gezien. Uiteraard is er ook de verplichte cross-over met andere Marvel films. Zo is er bijvoorbeeld een gevecht tussen Ant-Man en Falcon als eerstgenoemde iets moet stelen uit een Avengers gebouw. En bij de post credits scene zien we al een teaser waarin duidelijk wordt dat we Ant-Man ook terug zullen zien in Captain America: Civil War.

EXTRA’S: Het audiocommentaar van regisseur Reed en hoofdrolspeler Rudd is grappig en boeiend en geeft je een goede kijk in het maken van de film. De deleted en extended scenes kunnen bekeken worden met commentaar erbij, waarin wordt uitgelegd waarom de scene ingekort of gesneuveld is. In Op Naar Het Macroversume wordt getoond hoe de macro fotografie zorgt voor de prachtige beelden in Ant-Man. De featurette Een Kraak Op Mini-Formaat is een mix tussen een making of en een behind the scenes die wat dieper in gaat op het verhaal en de karakters. Verder krijgen we nog wat fake nieuwsberichten, een niet zo grappige blooper reel en een trailer voor Avengers: Age Of Ultron.

OORDEEL: Ook al zien we Ant-Man volgend jaar al weer terug in de nieuwe Captain America film, toch zullen we tot 2018 moeten wachten op Ant-Man And The Wasp. En dat is jammer, want Ant-Man is een welkome afwisseling tussen alle andere Marvel films. Het is de grappigste Marvel film tot nu toe, vol actie en neemt zichzelf niet te serieus.  Ant-Man ligt vanaf 2 december in de winkels en zal vast een populair kadootje worden de komende feestdagen.

Ant-Man: Een Kleine Grote Held

 Reageer