Review Bridge Of Spies Met Tom Hanks

Neem Steven Spielberg, één van ’s werelds beste regisseurs, geef hem om mee samen te werken, Tom Hanks, één van ’s werelds beste acteurs en wat krijg je dan? Juist! Band Of Brothers en The Pacific, Saving Private Ryan, Catch Me If You Can, The Terminal en dan nu ook nog eens Bridge Of Spies! De film draait nu in de Nederlandse bioscop

 Review Bridge Of Spies Met Tom Hanks

PLOT: Bridge Of Spies verteld het, op waargebeurde gebeurtenissen gebaseerde verhaal, van advocaat James Donovan, gespeeld door Tom Hanks. James kreeg ten tijde van de koude oorlog de fantastische klus om een Russische spion te verdedigen. Deze spion staat terecht voor, hoe kan het ook anders, het uitoefenen van spionage praktijken in Amerika. Ondanks dat het niet helemaal de bedoeling was deze man een eerlijk proces te geven, maar om hem eigenlijk gewoon zo snel mogelijk ter dood te veroordelen, zal James, integer en gedreven dat hij is, er alles aan doen het proces eerlijk te laten verlopen. Na veel tegenwerking, van praktisch heel Amerika, krijgt James, door een zeer tactische zet, het voor mekaar om de vriendelijke spion een levenslange gevangenis te laten krijgen in plaats van de doodstraf.

Parallel aan dit verhaal zie je een groep soldaten voorbereid worden op een uiterst geheime spionage missie die zal plaatsvinden in Rusland. Uiteindelijk word de tactische zet van James om de Russische spion niet de doodstraf te laten krijgen samengevoegd met dit andere gedeelte van het verhaal, om jou het uiteindelijke plot van de film te geven, die ik verder niet voor je ga verklappen.

[dil dil = 111026]

Ondanks dat de film een beetje aan de lange kant is, schat ik de kans toch groot in dat je tot aan de aftiteling geïnteresseerd zult blijven kijken naar de ontwikkelingen van het plot. Een verhaal zoals dat van Bridge Of Spies hoort gewoon thuis in de handen van een geniale regisseur als Steven Spielberg. Met een kleine toevoeging van onverwachte humor, en een cast die een uitstekende performance aflevert is Bridge Of Spies wat mij betreft een must see in de laatste maanden van 2015.

4 van de 5 sterren voor deze uitstekende samenwerking!

Review Bridge Of Spies Met Tom Hanks

 

  Een reactie aan “Review: Bridge Of Spies Met Tom Hanks”

  1.  

    De film is zeker het bekijken waard. Van het rijtje films dat Spielberg en Hanks samen hebben gemaakt is het echter wel de minst vernieuwende naar mijn mening. Daarnaast vind ik dat de trailer véél te veel weggeeft.

 Reageer