Zit Er Nog Leven In Zombie Films?

Voor fans van The Walking Dead zijn het zware tijden tijdens de mid-season break en is het afzien tot we in februari weer verder gaan. Maar nu is er dus Wyrmwood: Road Of The Dead, een Australische zombie film. En Wyrmwood vult het zwarte gat goed op.

Zit Er Nog Leven In Zombie Films?

PLOT: Nadat boven de aarde een komeet uit elkaar is gespat, valt bijna de gehele wereldbevolking ten prooi aan een virus dat hen verandert in zombies. Huisvader Barry is één van de weinigen die niet geïnfecteerd is. Hij is iedereen kwijt, behalve zijn zus Brooke. Zij is ontvoerd door een bende paramilitairen, die haar naar een gruwelijk medisch laboratorium hebben gebracht. Daar wordt zij gebruikt als proefkonijn door een gestoorde wetenschapper. Lukt het Barry om zijn zus te redden?

Wyrmwood is gemaakt met een beperkt budget, maar dat weten ze goed te verhullen door de actie vooral af te laten spelen op en rond verlaten landwegen. Maar dat verhoogt alleen maar het gevoel dat onze hoofdrolspelers zo ongeveer de laatste overlevenden zijn van het menselijk ras. En ook aan de special effects is niets goedkoops te zien, want het bloed vloeit rijkelijk en de manier waarop overlevenden en zombies aan hun eind komen is in veel gevallen heerlijk goor. Maar dat is dan ook wel hetgeen waar Wyrmwood vooral op steunt, want het verhaal stelt niet echt veel voor. Niet dat dat een ramp is, want het is een heerlijk vermakelijke zombiefilm die prima stand houdt in het genre.

Zit Er Nog Leven In Zombie Films?

Maar het is niet alleen zombies, bloed en gruwelijke medische experimenten, want er zit ook heerlijk gortdroge humor in die uitstekend getimed is. De aankleding van de film en dan vooral de voertuigen en de outfits doen soms denken aan Mad Max, maar dat voelt meer als een eerbetoon dan een rip-off. De zombies in Wyrmwood zijn angstaanjagende wezens die zich razendsnel verplaatsen en uitermate bloeddorstig zijn en hier zal je dus niet de langzaam voortbewegende ondoden zien die je gewend bent als je een Walking Dead kijker bent. Maar de zombies zijn niet het enige gevaar in Wyrmwood, want de ‘dokter’ die een bizar wetenschappelijk onderzoek doet naar het virus en hierbij experimenteert op zowel zombies als niet geïnfecteerde overlevers is een foute disco liefhebbende psychopaat die misschien nog wel gevaarlijker is dan de zombies zelf.

Zit Er Nog Leven In Zombie Films?

EXTRA’S: Niks! Nada! Noppes! Jammer!!

OORDEEL: Wyrmwood is een geweldige film die veel weg heeft van andere zombie films, maar nooit over komt als een simpele kopie. Het verhaal wordt met veel vaart en humor vertelt en is een goede tegenhanger voor mensen die bij The Walking Dead vaak het idee hebben dat er wel erg veel geluld wordt. Wyrmwood ligt vanaf nu in de winkels.

Zit Er Nog Leven In Zombie Films?

 Reageer