The Purge Election Year De Review

De home-invasion achtige thriller uit 2013, genaamd The Purge, is een film die met een machtig origineel verhaal haar kijkers op vele fronten heeft weten teleur te stellen. Waarom, vraag je je af? Dat machtig originele verhaal van, The Purge, gaat over 1 dag in het jaar, in de USA, waarin elke vorm van criminaliteit, zelfs moord, is toegestaan. Op die beruchte dag gaat dus elke borderline malloot, die 364 dagen lang al zijn woede heeft moeten opkroppen de straat op, om te mogen ”purgen”. Dit houdt in dat de eerste de beste 20 personen die hij tegenkomt, hij legaal naar het hiernamaals mag knallen. Met zo een verhaal, de wapenwet van de USA, en de hoeveelheid borderline malloten die je daar kan vinden, zijn de mogelijkheden voor vette actie, bruut geweld en uitermate veel gore, letterlijk EINDELOOS! Waarom de makers er dan ook in godsnaam voor hebben gekozen er een standaard home-invasion movie van te maken, die zich 97% op 1 locatie afspeelt ging iedereens verstand te boven.

 The Purge Election Year De Review

Het vervolg uit 2014 The Purge Anarchy, met in de hoofdrol tough-guy Frank Grillo was een grote stap in de goeie richting. Ditmaal volgden we verschillende groepen mensen, die voor het starten van de 12 uur durende Purge night, niet in staat zijn geweest een veilig onderkomen te kunnen vinden en nu dus noodgedwongen op straat The Purge moeten zien te overleven. Alle aanwezige karakters hadden een eigen verhaal te vertellen en er waren flink wat scheppen bovenop de actie, gore en spanning gedaan.

Trailer The Purge: Election Year

 

PLOT: Het derde deel genaamd, The Purge Election Year, de titel verraad het misschien al een beetje, is wat meer gefocused op de politieke kant van het hele purgen. In The Purge Anarchy was dat al een beetje vastgelegd, maar ze gaan er in deel 3 helemaal op los. De overheid word ervan beschuldigd the purge te gebruiken om zo de arme bevolking uit te roeien, aangezien alleen de rijken het zich kunnen veroorloven om hun huis in mini bunkers te transformeren tijdens purge night. Wederom volgen we verschillende groepen mensen die in verschillende omstandigheden de Purge night proberen te overleven en zien wij hoe al deze personen, met hun verschillende verhalen bij mekaar komen tot 1 gezamenlijk doel. Dit doel is het beschermen van een presidentskandidaat tijdens de Purge Night. Zij zweert namelijk een eind te maken aan de jaarlijkse Purge als zij verkozen word tot president.

purge election year poster The Purge: Election Year Trailer #2; New Posters Released

Ondanks de tekortkomingen van het origineel, wist ik me daar prima mee te vermaken. Het vervolg vond ik een keiharde balls to the wall actie film en het derde deel treed perfect in de voetsporen op van haar oudere broer. Als de Purge Night eenmaal van start gaat, zit en blijft de spanning er goed in. Je gaat nooit langer dan een paar minuten zonder absurd bloederige en brute actie, dus wees gewaarschuwd. De karakters maken zo nu en dan de domste beslissingen die je je maar kan voorstellen, zo erg dat je bijna naar het scherm wilt schreeuwen, maar elk van deze domme beslissingen leidt naar een vette actiescène, dus het word ze vergeven.

 

The Purge Election Year krijgt van mij 4 sterren, en ik hoop dat wie er ook verkozen word als president, besluit om The Purge nog lekker te laten doorgaan, zodat we nog een dikke sequel kunnen krijgen.

The Purge Election Year De Review

 

  Een reactie aan “The Purge Election Year De Review”

  1.  

    Oké sick, ik heb ooit eens deel 2 gedeeltelijk gezien maar ik vond die niet zo bruut als deel 1. Misschien moet ik deel 2 toch nog een kans geven, maar ben zeker benieuwd naar deel 3!

 Reageer