Game Review: Valentino Rossi The Game

Het laatste weekend van juni breekt aan. En waar denken we dan aan? De meteorologische start van de zomer? Nee natuurlijk niet! Aan het grootste sport evenement dat ons koude kikkerlandje rijk is natuurlijk! De TT van Assen. De enige keer per jaar dat wij als gewone stervelingen een glimp op kunnen vangen van het beste wat Italië ooit heeft voortgebracht; Valentino Rossi. Daarover gesproken, wij van PrutsFM lieten motorfreak en fervent Rossi-fan Rikkert afgelopen week al de gelijknamige game spelen op de PS4 in de aanloop van de TT.

Game Review: Valentino Rossi The Game

THE G.O.A.T.

Fer

16 februari in Urbino, een stadje in Italië. De kerkklokken luidden, de hemel opende zich en er klonk engelengezang… Niemand wist het toen nog, maar een ware legende werd geboren; Valentino Rossi.

Als zoon van motorcoureur Graziano Rossi werd kleine Valentino al snel bekend met de racerij. Hij groeide al racend op met alles wat maar 2 of 4 wielen had en maakte in 1996 zijn debuut in de GP. Door zijn Super Mario-achtige Engels, zijn buitengewone talent en zijn charismatische persoonlijkheid, werd hij al snel publiekslieveling. Nu, 20 jaar, 9 wereldkampioenschappen en talloze records later is hij uitgegroeid tot de beste wegracecoureur aller tijden en is zijn racenummer 46 een iconisch getal geworden. Valentino Rossi is met recht: ‘The Greatest Of All Time’ oftwel ‘The G.O.A.T’.

 

WELKOM OP DE VR46 RIDERS ACADEMY

Game Review: Valentino Rossi The Game

Rossi op zijn eigen Moto Ranch

Met zijn huidige staat van dienst en door zijn liefde voor de motorsport heeft Rossi zijn eigen ‘VR46 Riders Academy’ opgezet. Hier worden aanstormende talenten opgeleid en voorbereid voor de toekomst, maar komen ook vrienden en andere grote rijders trainen tussen de races door. In de carrière-modus begint je weg dan ook hier. Je kunt je eigen rijder maken, je racenummer uitkiezen en je hullen in een grote verscheidenheid aan pakken, laarzen en helmen. Vervolgens moet je meerdere ‘Flat Track’-races volbrengen op Rossi’s eigen Moto Ranch, maar kun je ook trainen middels andere hobby’s van Rossi zoals Rally rijden en driften. Hiermee verdient je eigen rijder experience points en kun je jezelf ontwikkelen.

Game Review: Valentino Rossi The Game

Flat Track rijden in je eigen kloffie op de VR46 Riders Academy

Game Review: Valentino Rossi The Game

Rallyrijden tijdens de Monza Rally Show

Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit geinige en goed uitgevoerde features zijn die het een allesomvattende Rossi-beleving maken, maar als liefhebber van MotoGP games vond ik dit eerlijk gezegd een hinderlijk gedeelte waar ik me doorheen moest werken om eindelijk aan het daadwerkelijke motorracen te beginnen. 

 

THE DOCTOR

Game Review: Valentino Rossi The Game

Rossi kreeg van de Italianen als snel de bijnaam ‘Il Dottore’ (oftewel ‘The Doctor’), omdat een dokter in Italië als een voornaam persoon met veel aanzien wordt beschouwd. Ook vandaag de dag prijkt deze bijnaam nog steeds op zijn pak. De carrière van ‘The Doctor’ is groots en kent vele historische races en het leuke van deze game is dat je die kunt herbeleven. Van zijn eerste GP-overwinning in de 125 cc-klasse, tot aan de legendarische strijd met teamgenoot en rivaal Jorge Lorenzo in Spanje 2009. Voorafgaand aan de race vertelt Rossi uitgebreid over die race en kun je genieten van de bijbehorende beelden. Genieten geblazen voor de fans die op deze manier toch een beetje in de huid kunnen kruipen van hun idool. Je kunt ‘The Doctor’ ook uitdagen door een poging te doen op het verbreken van bepaalde laptimes op verschillende circuits.

Game Review: Valentino Rossi The Game

Rossi’s eerste GP overwinning herbeleven

Verder is er nog een uitgebreid ‘Rossipedia’ gedeelte met alle special liveries (ontwerpen) van Rossi’s motoren en helmen en de daarbij horende achtergrond informatie. Erg leuk om te bekijken en te lezen.

Game Review: Valentino Rossi The Game

Een ingebouwd Rossi museum in je game

 

MotoGP

Game Review: Valentino Rossi The Game

Rossi in gevecht met Dani Pedrosa

Gelukkig is deze game naast een hele gave en allesomvattende Rossi game ook nog eens ‘gewoon’ de nieuwe MotoGP-game en kun je behalve met Rossi ook met alle andere huidige en oud-coureurs rijden op alle officiële GP circuits. Je kunt jezelf opwerken van de Moto3 klasse (250cc) tot aan de MotoGP klasse, maar ook splitscreen de ballen uit je broek racen tegen je maat naast je op de bank of online tegen de rest van de wereld in de multiplayer. Nieuw in deze versie is onder andere de sinds 2016 toegevoegde Redbull Ring van Oostenrijk.

 

OORDEEL

Game Review: Valentino Rossi The Game

Altijd tijd voor een wheely

Valentino Rossi The Game is de meest allesomvattende MotoGP game die er is. Ontwikkelaar Milestone heeft er goed aan gedaan het spel op te splitsen in een Rossi gedeelte en een GP gedeelte. Hierdoor kun je ervoor kiezen om alle extra features te spelen, maar ook je vertrouwde kampioenschap en Time Attacks kunt rijden. De graphics blijven een verhaal apart. In principe zijn ze erg realistisch en gedetailleerd als je erop inzoomt, maar tijdens het spelen voelt het nog steeds niet erg next-gen aan. Het geluid houdt ook nog steeds te wensen over. De A.I. (Artificial Intelligence) is wel duidelijk verbeterd. Waar je bij MotoGP 15 met alle hulpmiddelen uit en op het moeilijkste niveau toch wel makkelijk alles kon winnen, zijn je tegenstanders toch echt weer een stapje sterker geworden. En gelukkig maar, want het betreft hier wel motorsport op het aller-aller hoogste niveau.

Valentino Rossi The Game_20160622220920

Rossi in gevecht met rivaal Marc Marquez

De gameplay is erg veranderd en voelt heel anders aan. Of dit positief is laat ik aan iedereen zelf over om te beoordelen gezien smaken verschillen, maar met name het remmen is er in ieder geval niet beter op geworden naar mijn bescheiden mening. Toch heb ik er op Assen na een tijdje oefenen een 1’32.689 uit weten te persen. En als je bedenkt dat het record momenteel 1’32.627 is en op naam staat van jawel, Valentino Rossi zelf, ben ik daar toch wel best een beetje trots op.

Valentino Rossi The Game krijgt van mij 3,5 ster en is reeds verkrijgbaar.

Game Review: Valentino Rossi The Game

 

 Reageer