Review: Focus Met Will Smith

Er was een tijd dat, een film met Will Smith in de hoofdrol, een gegarandeerde kaskraker was. Het is ook wel safe om te zeggen, dat bijna elke film van deze toch wel alom geliefde acteur, altijd wel voor een goed stukje vermaak weet te zorgen. Des te pijnlijker is het dan ook, om terug te denken aan de zeer gigantische meester flop genaamd After Earth, uit 2013. Ik denk niet dat die film zijn carrière veel goeds heeft gedaan, en mogelijk verklaart dat ook zijn 2 jarige afwezigheid van het witte doek. Ik vrees dat zijn nieuwe film hem niet meteen terug naar de top gaat lanceren, maar het is in ieder geval een stap in de goeie richting. Focus draait vanaf 26 februari in de bioscoop.

Review: Focus Met Will Smith

Niemand houd van een zakkenroller! Een of andere klootzak die niet weet hoe hij met zijn poten van andermans troep af moet blijven, en die dagelijks mogelijke slachtoffers observeert, om deze vervolgens afhandig te maken van hun spulletjes. Op de een of andere manier krijgt Will Smith het voor elkaar om een knappe, charmante, intelligente en zelfs goed geklede zakkenroller te spelen, waar je als kijker nog dol op bent ook.

Vol bewondering zat ik al snel te kijken, hoe zakkenroller en meesteroplichter Nicky, gespeeld door Will Smith, samen met een team van andere zakkenrollers op grootschalige wijze hele groepen onwetende mensen op sluwe wijze van hun persoonlijke spullen weten te ontdoen.

Review: Focus Met Will Smith

Na ongeveer een half uur, krijgt de film gelukkig uit het niets een ietwat andere wending. Helaas is er niet veel diepgang te vinden in het verhaal en hoef je niet veel verrassingen of plotwendingen te verwachten.

Review: Focus Met Will Smith

Conclusie: Focus is absoluut geen slechte film, goed geacteerd, af en toe best komisch, de aanwezige love story is niet storend en overtuigend genoeg om je een klein beetje betrokken te laten voelen bij het on screen koppel. Aan de andere kant is het allemaal niks bijzonders, het verhaal kon veel meer diepgang gebruiken en mocht de kijker wat vaker een curve ball gooien om het wat interessanter te maken.

Focus krijgt van mij, mede dankzij Will Smith, nog net 3 van de 5 sterren. Was het een iets onbekendere of minder charmante acteur geweest in de hoofdrol, dan was ik minder vergevend geweest.

Review: Focus Met Will Smith

Beelden: youtube.com | Foto's: imdb.com

 Reageer