Moet Jij Unbroken Gaan Kijken?

Onze favoriete recensent Wally was dit keer naar de superduper speciale première van Unbroken. Het regie debuut van Angelina Jolie. Kan Angela beter mooi zitten wezen of is regisseren toch een goed idee, dat is de vraag die ons allen bezig houdt. Wally heeft het antwoord. Unbroken draait vanaf 8 januari in de Nederlandse bioscoop.

Moet Jij Unbroken Gaan Kijken?

Wat: Ze word door vele gezien als de mooiste vrouw van de wereld en word door vele beschouwd als de bekendste actrice in Hollywood, natuurlijk heb ik het over Angelina Jolie. Jammer genoeg schittert zij niet op het witte doek in de film Unbroken, maar heeft zij ditmaal plaats genomen in de regisseursstoel om het verhaal van Olympisch sporter Louis Zamperini te vertalen naar film.

En: Louis Zamperini was een Olympisch atleet die mee vocht in de tweede wereldoorlog. Tijdens een reddingsvlucht stortte zijn vliegtuig neer in de Pacifische Oceaan, hij overleefde dat, om vervolgens samen met 2 crew members 47 dagen lang op een reddingsboot door te brengen. Het goede nieuws is dat ze uiteindelijk gevonden werden, het slechte nieuws is door wie ze uiteindelijk gevonden werden!

Je raadt het al, het waren iedereens favoriete sushi eters, de Japanners! Al gauw krijgen we te zien hoe meneer Zamperini als krijgsgevangene, niks lievers zou willen dan terugkeren naar zijn reddingsboot, want de Japanners zijn geen fan van de Amerikanen en laten dat ook goed merken de gehele loopduur van de film. Het is gelukkig niet een en al ellende wat je kan verwachten van Unbroken. Er wordt voldoende aandacht besteed aan het leven van Louis, en je zal uitgebreid kennis maken met hem en zijn verhaal.

Conclusie: Vermakelijk, interessant en zelfs inspirationeel zijn een paar van de woorden die gebruikt kunnen worden om het verhaal van deze film te omschrijven. Ik moet wel zeggen dat de film zelf aanvoelt als, een beetje een standaard waargebeurd verhaal, die mogelijk zijn zinnen heeft gezet op, op zijn minst, een oscar nominatie. Klinkt het een beetje interessant en heb je het geduld voor een twee en een half uur durende drama, dan is Unbroken zeker wat voor jou.

Unbroken krijgt van mij 3 van de 5 sterren. Prima film om gezien te hebben, maar ik vrees dat de film niet zoveel indruk zal maken op de kijker als het verhaal zelf.

Moet Jij Unbroken Gaan Kijken?

 

Beelden: youtube.com | Foto's: unbroken.nl

  Een reactie aan “Moet Jij Unbroken Gaan Kijken?”

  1.  

    Ben benieuwd!!!

 Reageer