jan 142015
 

Onze recensie man Wally ging voor PrutsFM Birdman bekijken. Winnaar van een Best Screenplay, Motion Picture Golden Globe. En dan is het altijd even oppassen, gelukkig hebben wij Wally die op strenge doch eerlijke wijze de film beoordeelt.

Review: Birdman

Wat: Je kan tegenwoordig je kont niet keren, of je botst tegen een superhero aan! Een filmgenre dat momenteel gedomineerd word door Marvel met haar vele blockbuster films als : Iron Man, Thor en Captain America. De acteurs die de rollen vertolken staan momenteel aan de top van de filmindustrie, en zijn niet van het witte doek weg te slaan.

Birdman vertel het verhaal van een acteur, die weet hoe het voelt om van het witte doek te zijn weggeslagen. Een acteur die het grootste gedeelte van zijn carriere in de spotlights heeft gestaan, met zijn rol als de superheld Birdman! Om vervolgens op 60+ jarige leeftijd door niemand meer gerespecteerd te worden, en nu een beetje glorie probeert terug te winnen, door een eigen toneelstuk op Broadway van de grond te krijgen.

En: Met een top cast bestaande uit o.a Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis (ja het is net zo moeilijk neer te typen, als uit te spreken), en in de hoofdrol iedereens favoriete Batman Michael Keaton (ditmaal niet Christian Bale), is Birdman, zou je denken, een gegarandeerde hit. Gelukkig is dat ook zo, maar niet iedereen zal het met me hier over eens zijn. De gehele cast levert een grandiose performance, en bij elk van hun worden alle talenten die zij bezitten, uitstekend benut. Het mag gezegd worden, dat dit komt mede dankzij een goed geschreven script, en een regisseur die precies weet wat hij wil, en dit feilloos weet over te zetten naar film.

 Birdman review

Conclusie: Helaas is Birdman niet voor iedereen. Een comedy film kan ik het niet noemen. Het is meer een humor film. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is, dat de humor van de film echt bij jou moet passen als persoon. Kurkdroog en vaak onbedoelt grappig. Ik betrapte mezelf er regelmatig op, als enige in de zaal te lachen om bepaalde gebeurtenissen in de film. Let goed op wat ik schrijf, gebeurtenissen, en niet eens grappen. Birdman lijkt opgenomen te zijn in 1 lange take, maar hoogstwaarschijnlijk is dat het effect van een superieur stukje editing.

Als liefhebber van dit vreemde genre van humor krijg Birdman van mij 4 van de 5 sterren, en is het zeker een unieke film om getuige van te zijn geweest.

Sterren-Rating-Bird-View

 

 

Beelden: youtube.com | Foto's: latimes.com / zimbio.com

  Een reactie aan “Review: Birdman”

  1.  

    Klinkt goed!

 Reageer