Nintendo’s langverwachte game is eindelijk uit; Animal Crossing voor de Switch! En holy shit wat heeft de wereld dit nodig! In deze gekke 1,5 meter-tijd van lockdowns, mondkapjes, doomsday preppers en pleepapier hoarders is er niets fijner dan even te kunnen ontsnappen naar je eigen ontworpen happy place. En aangezien alle scholen dicht zijn en in het kader van thuisonderwijs, wordt de review deze keer hartstikke verzorgd door de 10-jarige dochter van onze Rikkert. Ook een fervent gamer en ze zit vol in de doelgroep. Here we go.

Cool! Je hebt Animal Crossing! En nu?

Nou, als eerste maak je een avatar en die kan je pas veranderen als je de kledingwinkel hebt, dus kies verstandig! Daarna moet je een eilandje kiezen en krijg je 4 opties. En dan, als je een eiland gekozen hebt, word je daar naartoe gebracht met een vliegtuigje.

Vervolgens krijg je een tent van Tom Nook. Tom Nook is de manager/baas van de vliegmaatschappij waarmee je komt. Ook van het eiland trouwens hoor. Van hem krijg je een tent. De tent moet je op een plek zetten die jij leuk vind. Je krijgt van hem ook je eigen mobieltje! Vet cool. Maar het heet dan wel een Nookphone hihi.

Je bent ook niet de enige die op het eiland komt wonen! Je krijgt ook 2 bewoners en later worden het er steeds wat meer. Ook Tom Nook en de broertjes/hulpjes Timmy en Tommy komen op je eiland wonen! ? Bij Tommy kan je later dingen verkopen en Timmy loopt rond op het eiland en geeft je soms tips of ‘wijsheid’. Je mag zelf een naam voor je eiland bedenken. Bij mij werd dat na even denken: Eilandia.

Wat ik leuk vind is dat Animal Crossing real time is. De datum klopt en de tijd ook. Als ik overdag speel schijnt de zon en als ik ’s avonds nog even mag spelen is het ook echt donker. Sick! Je hebt ook aangegeven in het begin op welk halfrond je eiland staat, dus de seizoenen kloppen ook. In de lente zie je mooie bloesems en ik denk dat in de winter er ook sneeuw gaat vallen. Ik ben binnenkort jarig en je raad het al; zelfs mijn verjaardag gaat in het spel gevierd worden. Jeej!

Wat is de bedoeling van Animal Crossing?

Uhm, ja dat is een goeie… Het spel heeft niet echt een doel zoals een eindbaas of een level halen ofzo. Je doet eigenlijk niet veel meer dan plantjes water geven, fossielen opgraven, aan bomen schudden, hout verzamelen en diertjes vangen. Pas op met vissen of vlinders vangen trouwens, want je hengel kan bijvoorbeeld breken. Best wel vervelend soms, maar ja gelukkig kun je wel weer een nieuwe maken met je verzamelde spulletjes. Later heb je een museum waar je je diertjes naartoe kunt brengen en kunt bekijken. Dat ziet er echt heel mooi uit! Eigenlijk denk ik dat het doel is om na een tijd zoveel mogelijk eilandbewoners te hebben en een stadje te worden.

Hoe ziet het Animal Crossing er grafisch uit?

Schattig!!!!! Waarom? Omdat de poppetjes en cute uitzien en alle bewegingen en de taal hihi. En ook omdat het een soort echt is. In de avond bijvoorbeeld kan je gebeten worden door een spin…. De kriebels krijg ik ervan. Ook kan je gestoken worden door wespen! Oh nee….

Kun je Animal Crossing ook samen spelen?

Uhm ja alleen online (als je Switch online hebt) en lokaal (2 mensen die het zelfde spel hebben en in de buurt van elkaar zijn. Bijv. zelfde huis of in de buurt ?). Laatst kwam er een vriendje van mij op mijn eiland langs. Die heeft me toen geholpen met spullen verzamelen en we gingen samen op de foto. Oh wacht, ik heb er een foto van gemaakt met m’n Nookphone kijk maar!

wat vindt je het leukste aan Animal Crossing?

Het hele idee. Wie verzint er nou dat je gewoon moet surviven op een eiland whaha. Ik vind het superleuk om er even naartoe te gaan elke dag. Ik word al vrolijk als ik het begin muziekje hoor. Ik word er ook lekker ontspannen en rustig van, dus van m’n ouders mag ik dit vaker spelen dan een spelletje op mijn telefoon ofzo.

Wat zou er beter kunnen aan Animal Crossing?

Niks, noppes, nada. Het is perfect! Nou ok, 1 dingetje dan. Je hoeft helemaal niet te eten of slapen! Whahah is wel gek hoor eigenlijk, toch? Oh ja, en dat je in het begin nog niet zoveel kunt. Pas later kun je over een riviertje heen springen of met een ladder naar iets wat hoger ligt. En… nou ja, soms duren de gesprekjes wel een beetje lang. Je moet dan veel wegklikken. Ik moet trouwens altijd wel lachen om de droge humor hihi.

Als je Animal Crossing een ster zou moeten geven op een schaal van1 tot 5, hoeveel zou je er dan geven?

Een miljoen, maar dat past natuurlijk niet. Wat is het meeste ook alweer? 5? Ja dan 5!

Conclusie?

Animal Crossing is echt superleuk! Echt een aanrader dus uhm… KOOP HET VOORAL!

Hihi… MAAR DOE HET ECHT ECHT ECHT! 

 Reageer