Game Review Dishonered 2

De game van 2016 waar ik het meest naar uitkeek om te mogen spelen is eindelijk hier! Ik heb een releaselijst van games die nog in december 2016 uit moeten komen bekeken, en er zit voor mij persoonlijk niks meer bij waarvan ik echt enthousiast word. Na ongeveer een week zoet te zijn geweest met Dishonored 2 ga ik jullie nu laten weten of dit de laatste echte ”Must Play” titel is van 2016, of dat we 2016 in de achteruitkijkspiegel mogen laten, en ons alvast kunnen concentreren voor al het moois wat 2017 ons gaat brengen *KUCH* Red Dead Redemption 2 *KUCH*.

 Game Review Dishonered 2

VERHAAL: De anti-held Corvo Attano uit deel 1 keert terug en in de plaats van de hele game lang z’n mond te houden, heeft hij deze keer genoeg te zeggen. Opnieuw bekleed hij de functie van ”royal protector” ditmaal is hij de persoonlijke protector van, empress Emily kaldwin, zijn dochter en dochter van de in deel 1 vermoorde empress Jessamine Kaldwin. 

Dishonored 2 Trailer E3 2015 Official Trailer 

Het verhaal verlaat de startblokken sneller dan Ussain Bolt dat kan, en na een korte intro word ditmaal niet alleen Corvo dishonored, maar ook zijn dochter en empress Emily. Zowel Corvo als Emily zijn ditmaal speelbare karakters en je krijgt zeer vroeg in de game de keuze om met 1 van de 2 het avontuur aan te gaan tot het bewijzen van beide hun onschuld.

GAMEPLAY: Ondanks dat Dishonored een heavy stealth based game is, is de keus nog steeds volledig aan jou hoe je de game wilt spelen. Je krijgt verschillende high end targets om uit te schakelen en de methode van hoe je dit wilt aanpakken is geheel aan jou. Je kan ervoor kiezen om je targets te assassinaten of om ze bijvoorbeeld te vernederen, om zo ook het gewenste resultaat van de missie te halen.

De Let’s play van Dishonered 2

 Je hebt een uitgebreid arsenaal aan wapens tot je beschikking, die passen bij jou gewenste speelstijl. De super vette special abilities maken gelukkig ook hun terugkeer, en ditmaal verschillen ze ook nog eens afhankelijk van welke personage je kiest om mee te spelen. Je krijgt zelfs de keus om de game te spelen zonder de hulp van deze specials. Ook krijg je de keus om de hele game te spelen zonder dan maar ook 1 persoon van zijn leven te beroven. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat de replay waarde van Dishonored ontzettend hoog is. Er zijn verschillende eindes, allemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt en de speelstijl die je kiest dus bereid je voor op meerdere playtroughs!

Dishonored 2 - not a linear game

Naast veel stealth zul je ook vaak genoeg oog in oog staan met een groep badguys, op momenten als dit worden je combat skills zwaar op de proef gesteld. Je zult regelmatig het onderspit delven en op deze manier zal de game je motiveren om toch maar weer zo stealthy mogelijk je doelen te behalen.

PRESENTATIE: Dishonored 2 is niet bepaald een prachtige game te noemen. Grotendeels is dit met opzet gedaan en zeer succesvol ook, want de game heeft een bepaalde grimmige sfeer en feel die jou als speler soms echt een ongemakkelijk gevoel kunnen geven. Het is een wereld waarin je je absoluut niet in real-life zou willen bevinden. Grafisch is Dishonored niet bepaald eye candy dus. Sta je op de daken van de stad Dunwall, dan zul je niet echt onder de indruk zijn van het uitzicht wat je voor je hebt. Wederom is 60 frames per seconde teveel gevraagd, maar misschien dat de Ps4 Pro dat wel aankan. Vergeleken met haar voorloper is Dishonored 2 wel een grote sprong in de goeie richting en dat is misschien nog wel het aller belangrijkste, namelijk alles doen wat het origineel goed deed, maar dan nog vele malen beter!

OORDEEL: Dishonored 2 is niet voor de kiddies of voor mensen die niet tegen videogame gore kunnen. Bloed en ledematen (als jij daarvoor kiest met jou speelstijl) zullen je regelmatig om de oren vliegen. Je zult een grote dosis aan geduld moeten meenemen tijdens het spelen en je voorbereiden op een campaign met een lekkere lengte van hoogstwaarschijnlijk 25 plus uur. Dishonored 2 is volledig first person en zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar ben je dan maar ook een klein beetje nieuwsgierig naar deze game, geef dan toe aan deze nieuwsgierigheid en ga ermee aan de slag. Deel 1 is ook te spelen op current gen in een definitve edition en het is niet nodig om deel 1 gespeeld te hebben voordat je aan deel 2 begint, maar het maakt het begrijpen van de karakters wel iets makkelijker.

Dishonored 2 is zeker weten een 2016 must play en word hier op Pruts beloond met 4 en een halve ster! Op naar 2017 en hopelijk zien we ook in de nabije toekomst Dishonored 3!

sterren review Dishonerd 2

 

 

  Een reactie aan “Game Review Dishonered 2”

  1.  

    Zag er idd dope uit!

 Reageer