Bluray Review: Action Point

Je kan het je haast niet voorstellen, maar de serie Jackass ligt al weer ruim 15 jaar achter ons en de tijden zijn flink veranderd. En dat roept de vraag op: zit er in 2018 nog iemand op de grollen van Johnny Knoxville te wachten? Je leest het in onze bluray review van Action Point.

Bluray Review: Action Point

Johnny Knoxville en zijn Jackass idioten waren de poster boys van generation X en hun ‘fuck it, we zijn onschendbaar’ mentaliteit was aanstekelijk omdat het ook door Knoxville gebracht werd met een charsmatische grijns van oor tot oor. Maar aan al het goede komt een eind en dan is het de vraag wat er over blijft als de gipsdampen van de eerste hulp zijn neer gedaald. Wat volgde was een aantal spinoffs met wisselend succes, maar niet voor Knoxville zelf, want die was al omarmd door Hollywood en was te zien in meerdere films (Dukes Of Hazzard, Bad Grandpa).

Action Point bestaat voornamelijk uit flashbacks van opa D.C. Carver (Knoxville) die zijn kleindochter vertelt over de tijd dat hij de eigenaar was van een pretpark zoals je dat vroeger wel vaker zag. Een park waarbij je nog wel eens een lichte verwonding of iets ergers op kon lopen bij je bezoek (de film is losjes gebaseerd op het echte Action Point in New Jersey). Maar als er even verderop een gloednieuw pretpark opent ziet D.C. geen andere uitweg dan zijn park zo onverantwoord en gevaarlijk te maken dat je er wel geweest moet zijn wil je wat voorstellen. Dus overal gaat (letterlijk) de rem af en elke attractie wordt extreme gemaakt, waarom een waterglijbaan hebben als er ook een looping in kan? En wat moet je met een kinderboerderij als je er ook een opvang voor gevaarlijke dieren, zoals een kaaiman en een alcoholische bruine beer, van kan maken? Maar die nieuwe ritjes moeten natuurlijk wel eerst door Knoxville getest worden.

En daar zit toch wel het probleem van Action Point, want waar je vroeger ontzettend kon lachen om de stunts die Johnny Knoxville uithaalde zit je nu toch met een gevoel van “als dat maar goed gaat” naar de inmiddels 47-jarige daredevil te kijken. Dit was juist een mooi moment geweest om ook wat andere lui belachelijke stunts uit te zien halen, maar dat gebeurt te weinig. Zelf oudgediende Chris ‘Partyboy’ Pontius, de enig overgebleven Jackass collega, mag maar sporadisch een stunt uithalen en moet het doen met een eekhoorn die zijn korte broek in gaat om een nootje te pakken. En om het verhaal ook nog een menselijk laagje te geven is er een volkomen onnodige verhaallijn over de relatie tussen D.C. en zijn prepuberale dochter Boogie.

EXTRA’S: Er is een korte featurette over de shitbirds, de groep social rejects die D.C. om zich heen heeft verzameld om het park in leven te houden. Anarchy In The Amusement Park is een boeiende, maar helaas korte, bonus over de bouw van de set/het pretpark die ze echt gebouwd hebben ergens in Zuid Afrika. Verder zijn er nog featurettes over de stunts, de wilde dieren, een korte blooper reel en ongeveer een kwartier aan deleted scenes.

OORDEEL: Action Point is best een vermakelijke film hoor, maar als je op zoek bent naar een nieuwe Jackass film kom je bedrogen uit. Dit is meer een Wet Hot American Summer, waarbij het zomerkamp ingeruild is voor een pretpark. Action Point ligt vanaf aanstaande woensdag overal in de winkels.

Bluray Review: Action Point

Beelden: youtube | Foto's: imdb.com

 Reageer