Review The Martian Met Matt Damon

Regisseur Ridley Scott heeft in zijn indrukwekkende cv aan films, waar een aantal vette science fiction toppers tussen zitten. Denk aan, Alien, Blade Runner en Prometheus. Met deze man in de regisseursstoel en Matt Damon in de hoofdrol, ga je er dan ook meteen vanuit dat Mars in goeie handen is met zijn film The Martian. De film draait vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscoop.

Review The Martian Met Matt Damon

De meeste films die de bekende rode planeet Mars als thema hebben, vallen bij veel movie lovers meestal niet zo goed in de smaak. Denk aan Mission to Mars, Red Planet en discussieerbaar, de mega flop van Disney, John Carter.

altijd-prutsfm-DoDoom met the Rockom-the-rock

De 2005 film Doom met in de hoofdrol The Rock is ook niet bepaald geliefd, maar heeft wel een kleine cult-following opgebouwd aan fans, die het stiekem gewoon een lekkere film vinden. Als je het gaat hebben over films met Mars als thema, mag je natuurlijk de uitermate gruwelijke film, Total Recall, van Nederlandse regisseur Paul Verhoeven niet vergeten, met in de hoofdrol niemand minder dan, Arnold Schwarzenegger. Hopelijk mag ook The Martian binnenkort gecategoriseerd worden als uitermate gruwelijke Mars film.

Plot: Wanneer een team astronauten, aanwezig op Mars, noodgedwongen zijn om de planeet zo spoedig mogelijk te evacueren, wordt in de hectiek van de evacuatie astronaut Mark Watney (gespeeld door Matt Damon) voor dood aangezien en alleen achter gelaten. De film vertelt vervolgens 2 verhalen. Aan de ene kant zien we Mark alleen op Mars er alles aan doen om te overleven, en aan de andere kant zien we, terug op aarde, alle slimme koppies van NASA bij elkaar komen om er alles aan doen Mark te helpen met overleven en hem uiteindelijk te redden.

[dil dil = 107503]

Beide verhaallijnen in de film zijn interessant en goed uitgewerkt, maar helaas niet geheel onvoorspelbaar. Er zijn een aantal momenten in de film waar je als kijker de meeste problemen, waar beide kampen tegenaan kijken, wel ziet aankomen. Matt Damon doet verder een uitstekende job de film leuk, interessant, en grappig te houden voor haar publiek. Gelukkig krijgt hij hulp van de supporting cast en hoeft hij het niet helemaal alleen te doen.

Review The Martian Met Matt Damon

Conclusie: The Martian ziet er van begin tot eind fantastisch uit, ik ben zelf nog nooit op Mars geweest, maar visueel doet de film mij echt geloven dat Matt Damon alleen op Mars rondloopt. Ondanks een aantal langdradige momenten had de film een lekker tempo, maar had ik het toch niet erg gevonden als ie een kwartiertje korter had geduurd. The Martian krijgt van mij 3 en een halve ster.

Hier wordt je lid van onze Facebook pagina Trailer Tijd klik! En je mist niks meer!

Review The Martian Met Matt Damon

  Een reactie aan “Review The Martian Met Matt Damon”

  1.  

    Gruwelijk!
    Ik vind dat ruimte gebeuren sowieso al interessant, en het lijkt me ook een goeie films dus; Ik ga The Martian zeker kijken!

 Reageer