Review Kingsman: The Golden Circle

De actie/comedy Kingsman: The Secret Service was voor mij de ultieme filmverrassing van 2015. Kingsman: The Secret Service, stond op nummer 6 in mijn persoonlijke top 10 beste films van 2015 en word, in ieder geval door mij, al beschouwd als een echte klassieker. Regisseur Matthew Vaughn heeft opnieuw plaats genomen in de regisseursstoel, om ons nu de sequel te brengen genaamd, Kingsman: The Golden Circle. Ondanks het terugkeren van dezelfde regisseur en cast, is dat nog geen garantie dat een sequel automatisch een succes gaat zijn. Zal het tweede deel net zo verrassend zijn als het origineel?

Review Kingsman: The Golden Circle

PLOT: Als er één ding erg verrassend was aan Kingsman 2 was het het verhaal wel. Uiteraard word er hier op PrutsFM niks van het verhaal gespoild, dus maak je je daar aub geen zorgen over. Ondanks dat het een beetje een standaard ”hold the world hostage for ransom” verhaal is, word het zodanig in een ander jasje gestoken, dat ik je kan garanderen dat je er regelmatig dubbel om zal liggen. 

Review Kingsman: The Golden Circle

De boodschap van de film was voor mij wel een beetje onduidelijk, drugs are bad? of legalize it?. Het verhaal is zacht gezegd, over the top, maar past perfect bij de film en persoonlijk had ik het niet anders willen zien.

Review Kingsman: The Golden Circle

Alles in Kingsman 2 is groter en spectaculairder dan in deel 1, maar dit betekent niet perse dat het de betere film is. De nadruk op het combineren van humor en actie wordt er praktisch in elke actiescene wel erg dik bovenop gelegd. Elke actie scène heeft wel een of andere toegevoegde gimmick, om te zorgen voor de nodige hilariteit. Het dynamische camerawerk, waar we in deel 1 aan werden voorgesteld, heeft ditmaal een xtc pil genomen, en toen zijn terugkeer gemaakt. Stylish is het zeker, maar af en toe een beetje too much.

Review Kingsman: The Golden Circle

De performances van de gehele cast heb ik eigenlijk niks op aan te merken. Zoals ik zei keert de cast van het origineel terug en zijn er ook wat nieuwe gezichten te zien, zoals die van o.a. Jeff Bridges, Halle Berry en Channing Tatum, die zich The Statesman noemen en gezien mogen worden als de Amerikaanse collega’s van The Kingsman.

Review Kingsman: The Golden Circle

Ik mag je wel verklappen dat volgens mij 80% van de scenes waarin Channing Tatum te zien is, al zijn getoond in de trailer, dus verwacht daar niet te veel van. Er zit een hilarisch gastoptreden in, van een van de bekendste Britse artiesten van de wereld die je zo nu en dan een grote glimlach zal bezorgen.

Review Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle is zonder twijfel vermakelijk van begin tot eind, maar helaas niet zo verrassend als zijn voorganger. Toch is een deel 3 meer dan welkom en word Kingsman: The Golden Circle hier op Pruts beloond, met 3 en een halve ster.

Review Kingsman: The Golden Circle

 

 

  Een reactie aan “Review: Kingsman The Golden Circle”

  1.  

    Hahah yoo toevallg vertelde een neefje van me dat hij naar deze film is geweest. En hij had er niet veel goeds over te zeggen?

 Reageer