mrt 272018
 

Review Far Cry 5

Twee jaar na Ubisofts laatste in de Far Cry reeks, ben ik erg blij als er weer een pakketje door de brievenbus valt met de nieuwste Far Cry. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje klaar met de buitenposten en andere bekende Far Cry elementen. Maar na twee jaar, en een hoop goede trailers over de nieuwe badguy Joseph Seed heb ik er weer zin in. Veel zin.

PLOT: Slechterik Joseph Seed en zijn delegatie domineert het prachtige Amerikaanse Hope County in Montana. Joseph ziet zichzelf als de nieuwe God van zijn Edens Gate en is niet zachtzinnig om zijn overtuiging over te brengen op de inwoners van Hope County. Zijn sekte groeit snel, en aan jou als noob-deputy de dubieuze eer de sekte ten val te brengen. Als de eerste poging tot een arrestatie natuurlijk hopeloos mis gaat, neem je het als eerste met hulp van de Richard Dutch Roosevelt op tegen de christelijke fundamentalisten.

Review Far Cry 5

De ultieme slechterik Joseph dient zich aan het begin van de game al goed voor. En hij ziet er fantastisch uit. Gele bril, foute tatoeages en een indringende blik. Ook de setting is goed gekozen, het licht is goed en skins nog realistischer dan voorheen. Er is veel aandacht geschonken aan de hoofdrolspelers en de landschappen. Maar aan de spelfiguren die niet echt een rol hebben is duidelijk minder aandacht besteed. Ze vallen naast de goed uitgevoerde hoofdrolspelers en de omgeving gewoon op. Ze lijken allemaal ook net teveel op elkaar en lijken bijna grauw bij de rest.

Dus eigenlijk hebben de makers het zo goed gedaan met de hoofdrolspelers en de omgeving, dat een klein kritiek punt gelijk opvalt. Hetzelfde geldt voor het praten van de personen in de game. Doordat alles er zo goed uitziet, lijkt de mimiek en timing niet gelijk te lopen met de rest van de grafische kwaliteiten. Maar nu hoor ik je denken, dat kan bijna geen kritiek punt zijn, omdat het alleen zichtbaar is omdat de rest zo goed uitgevoerd is. Maar dat is het wel. Het niet sync lijken te praten en de vergelijkbare bijfiguren, leiden gewoon een beetje af.

Cow Far Cry 5

Waar het aller meeste er gewoon heel erg tof uit ziet, is er in deze Far Cry wel meer aandacht geschonken aan de AI van de bijfiguren. Je kunt dieren en mensen voor je laten vechten, en ze zelfs wapens geven om ook nog eens te bepalen wat ze doen. En als ze heel even geen opdrachten van je hebben, gaan ze geheel hun eigen gang. De hond die je hebt afgericht speelt bijvoorbeeld vrolijk met de bijtjes en de koeien in de achtergrond geven hem even van jetje als je vrolijk door de weilanden huppelt.

Family Far Cry 5

Want wat is het een feest. Hoofdopdrachten en side-opps wissel je naar eigen gelang af met lange wandeling door het betoverende landschap in deze open wereld. De map is echt prachtig. En de familieleden van Joseph hebben allen zo hun eigen manier om hun deel van de wereld te beheersen en in toom te houden. Zo bedwelmt het zusje van Joseph, Faith je met een drug en heeft zijn broer, Jacob meer met jagen.

Review Far Cry 5

Natuurlijk zijn er weer de buitenposten die je moet veroveren, daar is niets nieuws aan. Maar het mag weer. En de herhaling stoort dit keer echt niet. De first person shooter geeft genoeg wapens om je tegenstanders op vele manieren om te maaien. En daarnaast kun je verschillende personages inhuren om je te helpen. En als dat niet helpt speel je de game gewoon co-op.

Review Far Cry 5

OORDEEL: Al heb ik de game nog lang niet uit en kan ik waarschijnlijk nog uren en uren vooruit, ik kan nu al wel zeggen, dat ik er blij ben dat ik weer een Far Cry kan spelen. Waar Primal al snel een herhaling der dingen was, zijn die herhalingen er nu ook, maar ze storen niet. Ze zijn een waar genot om weer te spelen. Bovendien ziet bijna alles er weer zo goed uit, en is Joseph en zijn sekte zo heerlijk fout gemeen, dat je niet kan stoppen met spelen. Far Cry 5 heeft zijn best gedaan er nog beter uit te zien dan zijn voorgaande edities, en dat is deels echt gelukt. Bovendien hebben ze de krachten van de vorige uitgaven gebundeld met de co-opp,de huurlingen, het mengen van kruiden en de meestal grappige AI van de bijfiguren. Het is echt een feest weer Far Cry te mogen spelen!

Far Cry 5 krijgt van mij vier sterren.

Far Cry 5 is vanaf vandaag te verkrijgen voor de PS4, Xbox One en de PC.

Review far Cry 5

 

 

 Reageer