Review: De Nieuwe Night At The Museum

De 2006 film Night at the Museum was een verrassend leuke film, het kwam dan ook niet als een verrassing, dat er 3 jaar later in 2009 een vervolg werd uitgebracht. Net als haar voorganger deed het tweede deel precies wat het moest doen, en zorgde voor een goed stukje vermaak voor jong en oud. De vraag is nu of de makers van de eerste twee films, het 5 jaar later met Night at the Museum: Secret of the Tomb het wederom voor mekaar krijgen om haar publiek te vermaken met de hectische nachtelijke avonturen van museum nachtbewaker Larry Daley. De Nieuwe Night At The Museum draait vanaf 5 februari in de Nederlandse bioscoop.

Review: De Nieuwe Night At The Museum

Wat: If it aint broke, dont fix it. Waarschijnlijk is dat wat de filmmakers in gedachten hadden toen ze aan de productie begonnen. We hebben een museum, terugkerende karakters, dezelfde formule over de tot levend komende musea beelden, en aan het roer van dit schip niemand anders dan, Ben Stiller, terugkerend als nachtbewaker Larry. Om het allemaal een klein beetje nieuw en fris te houden, worden er gelukkig wat nieuwe karakters geïntroduceerd, en vindt het avontuur zich ditmaal plaats in het British Museum in Londen.

Conclusie: Dit zogenaamde derde en laatste deel is wat mij betreft een redelijke afsluiter van de trilogy. De film voldeed precies aan wat ik verwachtte van een Night at the Museum film. Vorig jaar overleden acteur Robin Williams speelt zijn laatste fysieke rol op het witte doek. Het gevoel dat hij niet kan terugkeren in zijn rol als President Roosevelt valt zwaar op de maag, helemaal als ik denk dat we nog niet helemaal klaar zijn met deze franchise, de film heeft namelijk al flink wat duiten binnen gehaald, en meestal is dat voor Hollywood meer dan genoeg reden om nog een vervolg het groene licht te geven.

Night at the Museum: Secret of the Tomb krijgt van mij 3 van de 5 sterren, is vermakelijk, maar smaakt wat mij betreft niet perse naar meer.

Review: De Nieuwe Night At The Museum

 

 

 Reageer