Moet Je Exodus: Gods And Kings Gaan Zien?

Het zijn drukke tijden voor onze favoriete film recensist Wally (fuck Rene Mioch, wij hebben Wally!). Het houdt maar niet op met nieuw bioscoop releases. Dit keer zocht Wally voor ons uit of we de nieuwe Ridley Scott moeten gaan kijken. Exodus: Gods And Kings draait vanaf 18 december in de Nederlandse bioscoop.

Moet Je Exodus: Gods And Kings Gaan Zien?

Wat: Iemand die dan maar ook een klein beetje bekend is met Bijbelse geschiedenis, moet wel het een en ander weten over Mozes. Verantwoordelijk voor de bevrijding van honderd duizenden Hebreeuwse slaven die onder de tirannie leefde van Farao Ramses II, wordt Mozes in het Jodendom beschouwd als de grootste profeet. Iemand die dan maar ook een klein beetje bekend is met de vele Hollywood blockbuster films, moet wel het een en ander weten over de films van regisseur Ridley Scott. Verantwoordelijk voor topfilms als bijv: Gladiator, Alien, Hannibal en American Gangster mag Ridley Scott wel beschouwd worden als een van Hollywood’s bekendste regisseurs. Breng deze 2 samen en je krijgt Exodus: Gods and Kings. De film is een hedendaagse vertelling van het epische Bijbelse verhaal over Mozes, en zijn tocht naar vrijheid voor hem en zijn volk, maar dan in 3D! Vertolkt door meerendeels Amerikaanse acteurs, in de rollen van Egyptenaren en Hebreeuwen, met vreemde accenten en mislukte oogschaduw. Wat kan je verwachten van een, in 3D, twee en een half uur durend Bijbels verhaal? PRECIES! Lichte hoofdpijn en slapende billen!

En: Je kan je voorbereiden op een film die zwaar de nadruk legt op verhaal vertelling, maar gelukkig word dit gedaan op uitstekende wijze, met behulp van prachtige visuele effecten en heb ik me persoonlijk de gehele duur van de film niet verveelt. De gehele cast met in de hoofdrol Christian Bale, beter bekend als Batman met keelpijn uit The Dark Knight trilogie, leveren elk een zeer houterige performance en mogen van geluk spreken dat de visuele stijl en het verhaal van de film zo uitstekend zijn dat het ze maar vergeven wordt.

Conclusie: Het verhaal van Mozes is er één die geen vreemdeling is in de filmwereld. Al eerder is dit verhaal in film weergegeven in onder andere de films De Tien Geboden en de animatiefilm The Prince Of Egypt. Ik kan me heel goed voorstellen, dat je interesse in de film snel verdwijnt op het moment dat je te weten komt dat het om een Bijbels verhaal gaat, maar als het je lukt om je persoonlijke gevoelens even opzij te zetten, is deze film het zeker waard om een keer gezien te hebben.

Exodus: Gods and Kings krijgt van mij 3 van de 5 sterren. Het is gewoon een mooi stukje cinema, en het mag niet uitmaken welk geloof je aanhangt, of dat je zelfs atheist bent, want dit is zeker een zeer interessant verhaal op mooie wijze op film gezet voor elke filmliefhebber.

 

  2 reacties aan “Moet Je Exodus: Gods And Kings Gaan Zien?”

  1.  

    Geniet van je reviews!!!
    Keep up the gogoos workshop! !

  2.  

    Goede review!
    Dacht in eerste instantie meh saaie film, maar het lijkt alsnog wel wat te zijn als ik de review zo lees!

 Reageer