De Marvel Cinematic Universe, of beter gezegd de MCU, is zonder enige twijfel de grootste film franchise die we ooit hebben gezien. De 19 films waaruit de MCU bestaat, hebben samen een wereldwijde opbrengst van meer dan $15,000,000,000 opgebracht. Je ziet het goed! Dat zijn 9 nullen en daar staat 15 miljard dollar. Het ziet er ook niet naar uit dat deze franchise van plan is vaart te gaan verminderen in de nabije toekomst. Er staat de fans van de MCU nog veel moois te wachten, namelijk o,a nog een Avengers film, een nieuwe Guardians Of The Galaxy film, een nieuwe Spiderman film en in juli 2018 een nieuwe Ant-Man film. Ant-Man and the Wasp is de 20ste film uit de MCU en ik mocht van Prutsfm.nl naar de persvoorstelling om te kijken of ook de nieuwste Marvel film net zo indrukwekkend is als de meeste van zijn grote broers en zussen.

Review Ant-Man And The Wasp

Ant-Man and the Wasp is een sequel op, hoe kan het ook anders!? Captain America Civil War…………………..Huh!? Hoor ik je al denken. Klinkt raar, maar het is wel zo. Natuurlijk is het ook het vervolg op de in 2015 uitgekomen film ”Ant-Man” maar toch sluit deze film meer aan op het grimmige eind van Cap 3 dan op het eind van de eerste Ant-Man film.

Review Ant-Man And The Wasp

Het is duidelijk dat er tussen de 2 Ant-Man films, veel is gebeurd, maar het meeste wat we daarvan hebben meegekregen, is te zien in Captain America Civil War. The Wasp is al helemaal combat ready in deze film en zo nu en dan word er zelfs verwezen naar ervaringen die zij samen met Ant-Man heeft opgedaan voor de gebeurtenissen die zich afspelen in Civil War. Ik vind het serieus verwarrend allemaal, maar als je de film bekijkt, zul je merken dat dit reuze meevalt.

Review Ant-Man And The Wasp

 

De villain waartegen Ant-Man en The Wasp het ditmaal moeten opnemen is best awesome! Ik heb eerlijk waar geen idee hoe bekend deze villain is in de Marvel comics, maar ik hoop in de toekomst wat meer te mogen zien van deze baddy. Er is een side plot wat zich afspeelt met een andere aanwezige badguy, die simpelweg wat technologie wilde stelen, maar ik vond dat persoonlijk wat minder interessant en had het waarschijnlijk niet eens gemist als dat volledig de film uit zou zijn geschreven om meer de focus te kunnen leggen op de main story line.

Review Ant-Man And The Wasp

Zoals je kan verwachten van een Marvel film, zit Ant-Man and the Wasp VOLGEPROPT met humor. Niet altijd was dit even grappig, maar gelukkig vaker wel dan niet. De special effects waren simpelweg uitstekend! Daar waar ik de special effects in ”Black Panther” niet meer dan vreselijk vond, vind ik ze in de nieuwe Ant-man van hoogstaand kwaliteit en zeer prettig om naar te kijken.

Review Ant-Man And The Wasp

Ik heb me tijdens Ant-Man And The Wasp geen moment verveelt. Het is een film van 2 uur die voorbij vliegt en je met een kippenvel bezorgende mid credit scene honger geeft naar meer! Als Marvel dit soort films gaat blijven afleveren, mag de MCU wat mij betreft op naar de 100 films en meer.

4 grote sterren voor onze kleine Ant-man en zijn partner The Wasp.

 

 

Foto's: Disney

 Reageer