BluRay Review: Ouija

Over het geesten oproepen met een Ouijabord gaan de meest wilde broodje aap verhalen rond en dus zijn er zat mogelijkheden om een geweldige horrorfilm te maken over dit speelgoed. Maar worden deze mogelijkheden ook goed uitgevoerd in deze film? Wij bekeken de BluRay en vertellen je hier wat wij er van vonden.

BluRay Review: Ouija

PLOT: Als Debbie onder verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt nadat ze met een ouijabord heeft gespeeld willen haar vrienden weten wat er nou werkelijk gebeurt is. En dus proberen ze door ook het Ouijabord te gebruiken contact te leggen met hun overleden vriendin. Dit gaat uiteraard niet zoals zij gepland hadden en in plaats van met hun vriendin komen ze in contact met iets wat veel erger en dodelijker is.

Speelgoedfabrikant Hasbro besloot een aantal jaren geleden ook in de films te gaan en een aantal van hun speelgoedlijnen te verwerken tot een film. Dit ging een tijdje goed met de Transformers franchise, maar die hadden natuurlijk al een fikse fanbase dankzij de cartoons. En toen was daar in 2012 de film Battleship (juist, een filmversie van het spelletje Zeeslag) die door de critici genadeloos tot zinken werd gebracht. Nu maken ze dus een uitstapje naar horror met Ouija en dat is niet hun beste beslissing geweest.

BluRay Review: Ouija

Goed, lieve mensen, we nemen even ons lijstje door. Oud huis met slecht lichtplan? Check! Deuren die vanzelf open en dicht gaan? Check! Vreemde gedaantes in spiegels? Check! Een groepje jongeren die alleen thuis zijn? Check! Een vreemde oude vrouw? Check! Deze film bevat zoveel clichés dat je af en toe het gevoel bekruipt dat je naar een aflevering van Scooby Doo zit te kijken. Nee wacht, dat zou een belediging zijn voor Scooby Doo. Dit is niet het soort horrorfilm waarbij het bloed je om de oren vliegt of je de volle lengte van de film op het puntje van je stoel zit. De manier waarop de tieners stuk voor stuk aan hun eind komen is weinig inventief en wordt soms zelfs niet eens in beeld gebracht.

BluRay Review: Ouija

Deze ‘horrorfilm’ zal misschien nog wel mensen aanspreken die alle namen weten van de Kardashians of vinden dat Twilight de beste vampieren/weerwolvenfilm ooit gemaakt is, precies de ‘young adults’. Maar zelfs deze jongelui zullen waarschijnlijk niet onder de indruk zijn en doen er het beste aan om deze mislukte poging links te laten liggen. Wij zien nu al met angst en beven de filmversies van Monopoly, Magic: The Gathering en Dungeons & Dragons tegemoet die Hasbro Studios nog in de planning heeft staan.

BluRay Review: Ouija

EXTRA’S: Als extra’s krijgen we een beknopte uitleg over het ouijabord en de geschiedenis van dit ‘speelgoed’, die op zich wel interessant is, maar eigenlijk veel langer had moeten zijn om echt te boeien. Ook zijn er twee korte featurettes waarin cast en crew aan het woord komen over het maken van de film en het ouijabord. En bij de BluRay uitgave krijg je ook nog een gratis digital copy.

OORDEEL: Ouija is niet eng en bloederig genoeg om een goede horrorfilm te zijn en zal maar bij heel weinig mensen in de smaak vallen. Hasbro is duidelijk nog lang geen Marvel en we moeten maar hopen dat ze nooit besluiten om een Saw-achtige film te maken met Dokter Bibber in de hoofdrol. Laten we aflsuiten met een positief punt…de film is binnen anderhalf uur al weer voorbij. Ouija ligt vanaf nu overal in de winkels.

BluRay Review: Ouija

 

 

 Reageer