Wat Vindt Wally: Review San Andreas

Persoonlijk ben ik geen fan van rampenfilms als bijvoorbeeld 2012, en The Day After Tomorrow. Er zijn, discussieerbaar, een paar vermakelijke deelnemers in dit genre, maar meestal komt het altijd op hetzelfde neer. Van wie ik wel fan ben, is ex Wrestler Turned Action Star, Dwayne ”The Rock” Johnson. The Rock is meerdere malen succesvol gebruikt, voor het opfrissen van een filmreeks die een beetje zijn mojo had verloren (denk Fast and Furious). Ditmaal word de actieheld zelfs ingeschakeld, om nieuw leven te blazen in een algeheel genre. De rampenfilm.

 Wat Vindt Wally: Review San Andreas

Al had The Rock de blaaskracht gehad van Superman, dan was dat hem nog steeds niet gelukt, met zijn film San Andreas.

Plot: The Rock speelt een helikopter besturende reddingswerker, met een chopper die niet bepaald Airwolf is, aangezien dat klote ding steeds stuk gaat. Nadat Los Angeles geteisterd wordt door een reeks aan super aardbevingen wordt hij opgeroepen om mensen te gaan helpen, of redden. Maar OH NEE, zijn ex vrouw en dochter zitten in de problemen, dus iedere andere hulp behoevende moet maar even wachten tot hij zijn eigen gezinnetje heeft gevonden.

San Andreas is zo verdomde cliché, dat het pijnlijk is. De hoofdrolspelers worden, net zoals in elke andere rampenfilm, constant in de meest ongeloofwaardige situaties geplaatst, waar ze maar elke keer nog net uit weten te ontsnappen. Je kent het wel, vluchtend uit een instortend gebouw, met alle brokstukken die net naast, of achter ze vallen. En natuurlijk is een rampenfilm niet compleet met een gigantische vloedgolf, of in dit geval een ”tsunami” die alles vernietigd op haar pad.

[dil dil = 98096]

 

Conclusie: Bijna 2 uur lang zat ik naar een heftig schuddende camera te kijken die moest aangeven hoe zwaar de aardbevingen waren, dit ook nog eens hand in hand met zeer matige tot gewoon ronduit lelijke computer effecten die thuishoren in 2012, see what i did there?

San Andreas is geen rampenfilm, maar een ramp van een film, deze film scoort bij mij een 9,5 op de schaal van ellende, en scoort hier op PrutsFM 1 van de 5 sterren.

Review San Andreas

 

 

  5 reacties aan “Wat Vindt Wally: Review San Andreas”

 1.  

  Lekker overdreven slechte ‘review’.

 2.  

  Lekker overdreven slechte review of lekker overdreven, slechte review!

 3.  

  Hmmmm, goede vraag.

 4.  

  Ik zie haters, waarom haten op wally zijn review?!
  Het is Zijn review, en Zijn mening.
  Als je het denkt beter te kunnen, moet je het zelf maar eens gaan proberen!

  Maar goed, misschien is het een redelijke film om een keer naar te kijken als je niks beters te doen hebt.
  Maar zo te horen is het behoorlijk cliché, jammer want ik verwachtte er wel meer van.
  Ondanks dat zou ik ‘m alsnog wel willen zien 🙂

  Goed dat je gewoon eerlijk bent bro 😉

 5.  

  heb de film gezien en de review is streng maar wel rechtvaardig het is inderdaad allemaal niks bijzonders en het leukste aan de film is the rock

 Reageer