Review Mad Max: Fury Road

Het laatste deel uit de Mad Max filmreeks dateert alweer uit het jaar 1985. Dat is 30 jaar geleden! Wie zit er in hemelsnaam op een sequel te wachten, van een film, die 3 decennia geleden voor het laatst is uitgekomen? Niemand, zou je zeggen, maar helaas bevinden we ons in een tijdperk, waarin Hollywood volledig door haar ideeën heen is, dus nu maar besluit om elke film die ze te pakken kan krijgen te rebooten, re-maken, re-masteren, opnieuw uit te brengen in 3D of er in dit geval maar alsnog een verlate sequel voor uit te brengen.

 
Review Mad Max: Fury Road

George Miller, dezelfde regisseur van de eerste 3 Mad Max films, neemt opnieuw plaats in de regisseursstoel om ons te verwennen met het vierde deel uit zijn serie genaamd, Mad Max Fury Road. Als elke sequel, dezelfde behandeling zou krijgen als dat Fury Road krijgt, dan zou men een stuk minder hard klagen over het ideeëloze tijdperk van Hollywood.

Review Mad Max: Fury Road

Volledig trouw gebleven aan het concept wat de eerste Mad Max films zo geliefd maakte, is Fury Road, wederom in een post-apocalyptische woestijn setting, een must watch voor ieder die van het actiegenre houdt. Ook nieuwkomers in deze filmreeks zullen gegarandeerd tot aan de aftiteling vermaakt blijven bij het kijken van deze film.

Conclusie: Het is mijn intentie, om de lezer zo min mogelijk over deze film te vertellen. Waarom? Het is gewoon simpelweg één grote rollercoaster van een achtervolging, die je echt helemaal zelf moet beleven. De waanzinnige stunts en car chases zijn niet in woorden te omschrijven, en de uiterst bizarre personages hieromheen maken er nog een uniekere, en originelere ervaring van. Het verhaal is simpel, het acteerwerk van de meeste personages past precies bij de sombere setting van de film, maar de actie is echt hetgeen waar het hier om gaat.

Mad Max: Fury Road krijgt van mij 4 van de 5 sterren en als het op deze manier moet, zou ik zeggen, kom maar op met die sequel! of sequelS.

Review Mad Max: Fury Road

 

 

  Een reactie aan “Review Mad Max: Fury Road”

  1.  

    Solid review, as usual!

 Reageer