Wally Zonder Facebook Over Unfriended

Iedereen heeft em, die ene vriend die geen Facebook heeft. In mijn sociale leven, ben ik die vriend, ik ben die vriend van al mijn 3 vrienden die geen Facebook heeft. Dit geldt bij mij ook nog eens voor alle andere social media zoals bijvoorbeeld Skype. Triest hoor, dit is 2015! hoor ik je al denken, maar HAH! jokes on you! Want wat de cast in de horrorfilm Unfriended overkomt, zal mij nou nooit overkomen. Heel misschien, na het gezien te hebben van deze film, zal je een voorbeeld nemen aan mij, en al je social media accounts deleten, behalve WhatsApp natuurlijk, want ik bedoel KOM OP, wat moet je zonder WhatsApp!?

Wally Zonder Facebook Over Unfriended

PLOT: Iets waar social media HELAAS ook voor wordt gebruikt, en nog iets waar ik ook niet aan mee doe, is cyberbullying. In Unfriended, gaat een groep vrienden, op harde wijze leren, dat cyberbullying iets is wat gevaarlijke gevolgen kan hebben, niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf. Tijdens een gezellig video groepsgesprek op Skype, worden onze hoofdrolspelers plots vergezeld, door een anonieme en onwelkome gast.

review unfriended

Na wat geklik, ontdekken ze dat de verstoorder van het gesprek is ingelogd, op het account van een gezamenlijke vriendin van ze. Niets vreemds aan zou je denken, maar diezelfde vriendin heeft precies 1 jaar geleden zichzelf van het leven beroofd. Dit omdat zij flink gecyberbullied was, nadat er een zeer genante video van haar op YouTube was geüpload.

OORDEEL: Ik ben heel streng als het aankomt op horror, maar ik moet in dit geval credit geven waar credit due is. De originaliteit van Unfriended is, vind ik, erg hoog. Het volledige bioscoopscherm is de gehele duur van de film getransformeerd tot het desktop van de hoofdrolspeelster. Je ziet en hoort dus constant wat zij aan het doen is op haar computer.

[dil dil = 99903]

 

Unfriended wordt hier en daar stiekem gezien als een, moderne The Blair Witch Project. Het duurt heel even, maar als de film eenmaal op gang begint te komen, wordt het best interessant om te zien hoe onze hoofdrolspelers bespeeld en gemanipuleerd worden, en daardoor langzaam aan hun eigen verstand gaan twijfelen. Hebben ze te maken met een simpele hacker? Of worden zij echt geplaagd door de geest van hun overleden vriendin?

Unfriended krijgt van mij 3 van de 5 sterren, en wees alsjeblieft een beetje lief voor mekaar op social media. En in het algemeen natuurlijk.

Review Unfriended rating

 

 

Beelden: YouTube/Filme

  Een reactie aan “Wally Zonder Facebook Over Unfriended”

  1.  

    Wauw, sounds good!
    Een soort cyber versie van the blair witch project, Moet wel goed zitten dan.
    Ik heb de naam van deze film wel eens voorbij horen of zien komen, maar er nooit aandacht aan besteed.
    Nu wil ik hem ook zien!

 Reageer