Review: Suicide Squad

Squuaaad! Van de eerste aankondiging tot de in waanzin toenemende trailers tot uiteindelijk het moment dat ik in de Imax zaal zat; Suicide Squad was een film waar ik naar uitkeek en moet goede reden. Ik houd van films met onwaarschijnlijke helden die obstakels op onorthodoxe manieren tackelen. Daarnaast heeft het een veelbelovende cast die op een meer komische manier is ingezet dan we van DC Comics gewend zijn geraakt. We zitten nu nog in fase 1 van de DC’s filmplanning van de komende jaren. Suicide Squad dient hierin als een bekenwording met de nieuwe generatie aan supervillains met een grote mond en een klein hartje.

Review: Suicide Squad

Plot: Sinds de landing van ‘meta-mens’ Superman op aarde, zit de angst er goed in bij de Amerikaanse overheid. Zo erg zelfs, dat dodelijke schurken met hun eigen krachten worden opgetrommeld om stand-by te staan voor mogelijke bovennatuurlijke aanvallen. En ja hoor, nog voordat het team is gevormd, breekt de hel al los.

Actie-team films getrouw, krijgen we allereerst een introductie van alle leden. Deadshot, gespeeld door Will Smith en Harley Quinn (Margot Robbie) vangen het meeste van de schijnwerpers. Deadshot is een goede belichaming van de algehele film; met zijn vele oneliners probeert hij net iets te hard om cool en gewaagd te zijn. Voor een tijd is het leuk, maar na de zoveelste taaie- of sarcastische opmerking, rolden de oogballen uit mijn hoofd. Harley Quinn daarentegen steelt de show. Robbie speelt Quinn aandoenlijk, batshit crazy en gelukkig met een glimp van menselijkheid. Naast Diablo, Boomerang, Killer Croc en Katana, maken nog een aantal helden een cameo. Het is een bomvol pakket, waardoor lang niet alle personages genoeg tijd krijgen om hun potentie tot uiting te laten komen.

suicide-squad-will-smith-margot-robbie.0.jpg (4240×2832)

Fan favoriet The Joker speelt een kleinere en andere rol dan verwacht, dit ten goede van het eindproduct. We zullen deze gestoorde grappenmaker geheid terug zien de komende jaren, dus het is een slimme zet van DC om nog niet al hun kaarten op tafel te leggen. Bij het filmen van de Suicide Squad heeft acteur Jared Leto zich afgezonderd en verscheen alleen als The Joker aan de rest van de cast. Dat is te zien aan het feit dat in de interactie die hij heeft met tegenspelers de chemie ontbreekt. Ik vind The Joker als een moderne maffioso een interessante zet, maar hij heeft een aantal trekjes die niet anders dan cringy te omschrijven zijn. Dit ligt naast de wisselvallige acteerprestatie van Leto ook aan de invulling van het personage.

the-brand-new-suicide-squad-trailer-is-amazing-the-top-10-takeaways-from-the-madness-798880.jpg (1280×534)

De grootste kracht van Suicide Squad is al het visueel geweld, in letterlijke en figuurlijke zin. Kostuums zijn van een hoog kaliber en met name scenes met Enchantress zijn een spektakel om naar te kijken (het doet soms zelfs aan als horror) . De beelden gaan vergezeld van een sterke mix tussen Rock klassiekers en moderne Hip-Hop. Er zitten geen plotgaten in Suicide Squad, want het is moeilijk om gaten te hebben in iets dat niet bestaat. Task Force X wordt opgezet met het doel om meta-mens aanvallen te weren op een manier die traditionele helden niet kunnen, omdat het zelfmoordmissies zijn. Heel de film draait echter om een stad vernietigend probleem dat in eerste instantie wordt veroorzaakt door het creëren van dit team. Een aantal inconsistenties en lui geschreven plotprogressie zijn ook niet onopgemerkt gebleven.

lf2qkijjbwos7t9vlvwb.jpg (800×341)

Oordeel: Noem mij een azijnpisser, maar al met al was ik niet bijzonder onder de indruk van Suicide Squad. De grootste teleurstelling was het tegenvallend verhaal en daarmee de verspilling van deze waslijst aan personages. Ik kan de situatie het best vergelijken met een maaltijd zonder beperkingen. Je hebt een uitgebreid budget waar je al je favoriete ingrediënten van koopt. Zodra je de eerste hap neemt, kom je er echter al snel achter dat meer niet altijd beter is. De losse ingrediënten zijn tot een klomp samengekomen waarbij je de losse elementen niet meer kunt onderscheiden of afzonderlijk van ze kunt genieten. Het smaakt niet verkeerd, omdat het nou eenmaal allemaal ingrediënten zijn die je lekker vind, maar de volgende keer besluit je liever voor een iets subtieler smaakpalet.

Suicide Squad draait vanaf nu in de bioscoop.

Review: Suicide Squad

 

  2 reacties aan “Review: Suicide Squad”

 1.  

  toch kan ik niet wachten tot hij op Blu Ray verschijnt.

 2.  

  Ik wil niet vervelend doen, maar nou doe je het weer. Je bent verre van positief, maar eindigt met een torenhoge 3 en een halve ster…………………

  IK VOND EM SUPER KUT!!
  Was gewoon Will Smith the movie! Vond Margot Robbie haar performance verre van goed en de line delivery van de meeste one liners, maar voornamelijk van de jokes waren afschuwelijk!!!! De meeste grappen leken wel voorgelezen.

  Jared Leto leverde geen slechte acteerprestatie, maar er was absoluut geen WAUW FACTOR te vinden in zijn performance. Ben hem gewoon alweer meteen vergeten.

  Kan me de laatste keer niet herinneren dat ik zo blij was dat een film was afgelopen en dat meen ik bloedserieus.

 Reageer