Dit Vonden Wij Van The Force Awakens

We hadden er maanden naar uitgekeken en kregen vanmorgen van opwinding geen hap naar binnen bij het ontbijt, eindelijk konden we Star Wars: The Force Awakens gaan bekijken. Zouden onze hoge verwachtingen waar gemaakt worden of werd het een teleurstelling van Phantom Menace-achtige proporties? Je leest het in onze review.

 noepie-reAReview Star Wars The Force Awakensview-Star-Wars-The-Force-Awakens

PLOT: Luke Skywalker is de laatste Jedi en spoorloos verdwenen. Zowel de rebellen als de First Order (Empire 2.0) zijn naar hem op zoek en als rebellenpiloot Poe Dameron een aanwijzing vindt naar de verblijfplaats van Skywalker verstopt hij die in de droid BB-8. En zo begint een zoektocht van beide partijen naar de droid met de belangrijke informatie.

Toen begin deze eeuw de prequels van Star Wars uitgebracht werden door George Lucas vielen alle film- en Star Wars liefhebbers over Lucas heen. Er zat te veel CGI in (dat bleek eigenlijk nog wel mee te vallen), Jake Lloyd als Anakin Skywalker was onder de maat (valt wat voor te zeggen), de dialogen waren van een kinderachtig niveau (was dat niet altijd al het geval?) en de prequels hadden Jar Jar Binks. Maar waar het vooral om ging was dat de prequels niet de feel hadden van de originele trilogie en voor mij was dat het voornaamste minpunt. Want in de basis waren de prequels helemaal zo slecht nog niet, kijk ze maar eens terug en je zal ontdekken dat het idee helemaal zo slecht nog niet was, maar vooral de uitvoering liet te wensen over. En nu is er dus Episode VII: The Force Awakens.

Star Wars: The Force Awakens Review

Laten we meteen met de deur in huis vallen, The Force Awakens is precies wat je verwacht van een Star Wars film. Aan de basis staat nog steeds de strijd tussen het goed en het kwaad en voor de rest zijn alle bekende ingrediënten van de originele films aanwezig. Maar datgene wat vooral ontbrak in de prequels is nu wel aanwezig en dat is humor. Star Wars was altijd bedoelt als een kinderfilm voor volwassenen en deze keer hebben ze die toon weer goed te pakken. The Force Awakens is duidelijk een overbrugging tussen het oude en het nieuwe en dus zijn alle oude bekenden aanwezig, maar domineren zij niet het verhaal en zijn zij er meer om de nieuwelingen wegwijs te maken in de galaxy far, far away. Van de oude garde zijn het vooral Han en Chewie die de meeste screentime krijgen en het is geweldig om ze weer samen te zien. En als Han en Leia elkaar eenmaal weer vinden vallen ze al snel in oude gewoontes (Han: “je haar zit anders”, Leia: “Jij draagt nog steeds hetzelfde jasje”). En ook C-3PO en R2-D2 zijn van de partij, maar hebben nu nog maar een kleine rol en zijn er meer om het feest der herkenning compleet te maken. En wat betreft Luke (hij ontbrak op de filmposter en alleen zijn hand was te zien in de trailer), over hem kunnen en willen we niks zeggen om spoilers te voorkomen.

Star Wars: The Force Awakens Review

Van de nieuwelingen maakt vooral John Boyega, als Storm Trooper met gewetenskwesties, een goede indruk. Zijn verhaal wordt ook het meest uitgediept. ook Daisy Ridley als Rey zet een prima prestatie neer als ‘fish out of the water’ die gaandeweg de film haar eigen toekomst onder ogen komt en daar aan het begin nog mee worstelt. Maar een goede Star Wars film valt of staat bij de bad guy en in The Force Awakens zijn dat er maar liefst drie. General Hux (Domhnall Gleeson) is een medogenloos leider, die in de scene waarin hij de manschappen toespreekt veel weg heeft van een megalomane dictator die zelfs doet denken aan Hitler in Nuremberg. Kylo Ren (Adam Driver) is misschien wel de beste villain die de franchise voortgebracht heeft en is zonder twijfel meedogenlozer dan Darth Vader. De man met de touwtjes in handen is Supreme Leader Snoke (Andy Serkis), maar daar zien we in dit deel nog niet veel van.

Star Wars: The Force Awakens Review

The Force Awakens ziet er geweldig uit, en ook al bezoeken we geen bekende plekken ziet alles er toch heel vertrouwd uit. Deze nieuwe wereld zit vol verwijzingen naar de oude films, zo zien we bijvoorbeeld de resten van vernielde Star Destroyers en AT-AT walkers en veel van de voertuigen die we voorbij zien komen zijn duidelijk niet van een oud vrouwtje geweest. De actiescènes zijn prachtig in beeld gebracht en de luchtgevechten zien er ook bijna ouderwets uit doordat er niet gekozen is voor een flitsende montage. In alles is duidelijk de keuze gemaakt om zo veel mogelijk trouw te blijven aan de eerste trilogie, zo is ook bij deze film de muziek weer verzorgd door oudgediende John Williams.

Star Wars: The Force Awakens Review

OORDEEL: De oude garde en de jonge honden gaan prima samen en houden samen de historie in eer met de blik op de toekomst, het is oud & nieuw, inclusief het bijbehorende vuurwerk. The Force Awakens is een geweldige start voor een nieuw tijdsperk in het Star Wars universum en geeft ons weer nieuwe hoop (snap je hem?) voor de franchise.

noepie-reAReview Star Wars The Force Awakensview-Star-Wars-The-Force-Awakens

 

[dil dil = 97365]

 

  8 reacties aan “Review Star Wars: The Force Awakens”

 1.  

  Ben BIJNA gestopt met lezen toen ik las..

  “Want in de basis waren de prequels helemaal zo slecht nog niet, kijk ze maar eens terug en je zal ontdekken dat het idee helemaal zo slecht nog niet was”

  Jake Loyd zijn vreselijke prestatie als Anakin (valt wat voor te zeggen?)
  Wat dan????????????????????

  Vind dat je net te veel nformatie over de film geeft. Waarom zou je directe lines uit de film gaan quoten in een review?

 2.  

  Dat hele stuk over het plot mocht je van mij wel weg laten. Ik wist LETTERLIJK NIKS van het verhaal. Zelfs niet dat Luke dus de laatste jedi is en dat lees ik als eerst in de review.

  Op de allereerste trailer na, die ik LANG GELEDEN 1x heb bekeken en me niks van kan herinneren, heb ik verder niks gezien kwa trailers ofzo. Dus is wel jammer daar zo achter te komen.

  Dat van die quote vind ik ook jammer. Als ik dat straks in de film zie dan is die verrassing er een beetje af.

 3.  

  Wel een dope Review verder! Je hyped de film lekker op!

 4.  

  Ik zeg wat betreft het plot niet veel anders dan overige reviewers doen, maar je moet toch wel iets over het plot zeggen zonder te veel weg te geven. En ik denk dat de review behoorlijk spoiler vrij is. Ga de film maar kijken en lees hem dan nog eens en je zal zien dat het echt wel mee valt.

  Ik heb ook wel reviews gelezen waarin heeeeeel veel meer onthuld wordt.

 5.  

  Ik geloof je direct! Het is eigenlijk me eigen domme schuld dat ik je Review ben gaan lezen voordat ik de film zelf had gezien. Helemaal nadat ik zo goed bezig was met alles vermijden wat met episode 7 te maken had. Het is ook puur iets persoonlijks dat ik echt zoals ik zei letterlijk niks van het verhaal af wist. Dus letterlijk alles is voor mij een spoiler……..

 6.  

  Voor iedereen die spoiler free door het leven wil gaan. De Star Wars spoiler blocker.

  https://chrome.google.com/webstore/detail/star-wars-spoiler-blocker/eleaenmahchceopnpofcookkbbfclokj

 7.  

  Ik heb gedaan wat je hebt gezegd. De film gezien en de review nog een paar keer gelezen. Lekker stukje tekst, maar ik blijf erbij je spoiled wel iets te veel, ondanks dat je zegt dat andere reviews meer spoilen vind ik dat er aardig veel info over de film in je de review staat.

  Toen Han en Leia elkaar weer zagen zat ik echt zo van “oh nu gaan ze dus tegen mekaar zeggen van je jas en je haar blabla” haalde echt een beetje de verrassing eraf.

  Toen de bekende tekst voorbij kwam aan het begin van de film, zat ik in mezelf te zeggen “wist ik al” en dat “wist ik ook al”

  En juist nu ik de film heb gezien en de Review weer lees valt me meer op wat je schrijft wat ik niet hoefde te weten. Zoals dat Han en Chewie de meeste screentime hebben en dan c3 en r2 een kleine rol hebben.

 8.  

  moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik de film al hebt gezien en toen pas dit las. veel verklap je niet perse maar je geeft wel veel info inderdaad

 Reageer