Review: Marvel's Black Panther

Ik ben een echte sucker voor de Marvel Cinematic Universe misschien wel beter bekend als de MCU. Van de 17 films (Black Panther nog niet meegerekend) is Iron Man 3, in mijn persoonlijke opinie, de allerslechtste. Toch wist zelfs die film mij nog te vermaken, op de een of andere vreemde manier.

Review Marvel Black Panther

De films van Marvel zorgen er keer op keer weer voor, dat ik met een hele grote glimlach en vol anticipatie naar de bioscoop ga. Ze geven mij het gevoel, dat ik weer een 12 jarig jongetje ben die niet kan wachten om 2 uur lang naar een superheldenfilm te kijken.

 

Review Marvel Black Panther

Captain America: Civil War is op The Avengers na, mijn favoriete film uit de MCU. Er zaten meer superhelden in dan in The Avengers en een van die superhelden was de legendarische en show stelende Black Panther gespeeld door Chadwick Boseman.

 

Review Marvel Black Panther

Na Black Panther zijn verrassend goeie…..wat zeg ik!? Fantastische breakthrough performance in Captain America 3! Waren mijn verwachtingen voor de stand-alone Black Panther film hoger dan ooit tevoren. En geloof me als ik zeg, met hoog bedoel ik dan ook echt hoog!

 

Review Marvel Black Panther

Creed was voor mij DE film van 2015. Het is de enige film die ik ooit een perfecte score van 5 sterren heb gegeven hier op PrutsFM. Toen er bevestigd werd dat de regisseur van Creed, genaamd Ryan Coogler plaats zou nemen in de regisseursstoel om Black Panther te regisseren, kreeg ik direct het gevoel dat Black Panther een mega succes zou zijn. Hoogstwaarschijnlijk word ie dat ook, maar niet voor mij…..

 

Review Marvel Black Panther

De cast is simpelweg fantastisch! Chadwick Boseman als de Black Panther is naar mijn mening perfect gecast, helaas is dat een van de weinige goeie dingen die ik over deze film te zeggen heb. De bijna gehele zwarte cast bestaat o.a uit top acteurs als Michael B. Jordan, Forest Whitaker en Danai Gurira aka Michonne uit The Walking Dead.

 

Review Marvel Black Panther

Ondanks deze cast en de fantastiche regisseur voelde Black Panther aan als een zwakke film, mede dankzij een slecht script en als kers op de taart, AFSCHUWELIJKE SPECIAL EFFECTS! De meeste acteerprestaties waren stijf tot slecht en de dialogen kan ik niet beter omschrijven dan met woorden als corny, lame en soms zelfs een beetje cringeworthy.

 

Review Marvel Black Panther

Het grootste probleem wat ik had met deze film waren echt de afschuwelijke special effects. Dit was wat mij keer op keer de film uit trok, ook tijdens de relatief weinige actie scenes. Ik heb begrepen dat er van een film die zich 99% afspeelt in Afrika, er geen een scene daadwerkelijk is opgenomen in Afrika, wat ik al een beetje aan de vreemde kant vond, maar daar zullen ze wel hun redenen voor hebben gehad. De film is opgenomen in o,a Argentinie en Zuid-Korea, maar mijn gevoel zegt me dat meer dan 90% van de film is opgenomen in Marvel studios voor een green screen en dat was te zien ook! 

 

Review Marvel Black Panther

Ik begrijp niet waarom ze er niet voor gekozen hebben om de film op prachtige locaties op te nemen en als dat Afrika niet mocht of kon zijn, maak dan gebruik van de prachtige landschappen van o,a Argentinië. Dit en een ander team voor het afhandelen van de special effects tijdens de actie scenes had de film erg goed gedaan.

 

Het verhaal van Black Panther was niet slecht, maar de uitvoering hiervan was een tikkie tegenvallend. Michael B. Jordan zijn performance als de badguy was verre van bijzonder en zelfs een beetje geforceerd Ze mochten van mij persoonlijk, Andy Serkis zijn karakter meer uitbreiden en screentime geven, maar ik snap dat dat niet helemaal pastte in het verhaal wat ze wilde vertellen.

 

Review Marvel Black Panther

Met ontzettend veel pijn in me hart moet ik dus mededelen dat ik diep teleurgesteld ben in Black Panther. De film moet zijn Noord-Amerikaanse release nog krijgen en ik hoop dat ik me vergis, maar ik verwacht, ondanks dat de film MEGA goed zal scoren, de nodige backlash over bepaalde gedeeltes en scenes.

Een zeer pijnlijke 2 sterren voor Black Panther hier op PrutsFM en vergeet niet, dit is maar 1 persoon zijn mening en deze persoon hoopt van harte dat jij het een fantastische film vindt!

Review Marvel Black Panther

 

 

 Reageer