Review Grimsby: Shockerend Goed!

Wanneer is de laatste keer dat je echt hebt kunnen lachen om een film? En wanneer is de laatste keer dat een film je echt heeft weten te shockeren, op welke manier dan ook? Het antwoord op beide deze vragen is voor mij dus nu simpelweg, bij Grimsby! Acteur Sacha Baron Cohen, bekend van zijn personages Ali-G, Borat en Bruno is geen vreemde in zowel de wereld van komedie en/of shockeren. Dus je bent bij hem meestal wel aan het juiste adres voor 1 van deze 2 dingen, of in dit geval beide.

 

Review Grimsby: Shockerend Goed!

Wij hebben hier bij PrutsFM een freaking hekel aan spoilers! Wij spoilen niks! Toen mij vriendelijk werd verzocht niks te spoilen in mijn review, dacht ik ”wij zijn PrutsFM! EN WIJ SPOILEN NIET!” Het is sowieso niet mijn stijl om uitgebreid op het verhaal of plot van een film in te gaan in een review, maar tijdens het kijken van deze film kreeg ik het idee dat het niet, het verhaal PERSE is, wat ze niet willen dat er gespoiled word, maar eerder bepaalde scenes of gebeurtenissen in deze film.

 

Trailer Grimsby.

PLOT: Het verhaal is best simpel en brengt verrassend genoeg een kleine druppel aan diepgang met zich mee. Grimsby verteld het verhaal van 2 broers, geboren en getogen in de Engelse stad Grimsby, die elkaar al langer dan 25 jaar niet hebben gezien. Eenmaal herenigd blijken de broers niet meer van elkaar te kunnen verschillen. De een is een MI:6 collega van James Bond en de ander is een associale voetbal hooligan van de hoogste klasse. Er gebeuren wat nare dingen hier en daar, en ze zijn gedwongen om samen te werken, je kent het wel!

 

[dil dil = 114913]

Kort voordat ik naar Grimsby toeging kreeg ik te horen dat er een bepaalde scene inzat die zo shockerend zou moeten zijn, dat ze de reacties van het publiek hebben gefilmd, tijdens het tonen van deze scene. Er is ooit een soortgelijk iets gedaan met de horror film Paranormal Activity, maar toen was dat om aan te tonen hoe eng de film was. Meestal trap ik hier niet in en ben ik er heilig van overtuigd dat het een goedkope marketing truc is, en dat het publiek uitgebreid word geïnstrueerd om op een bepaalde manier te reageren.

 

Sacha Baron Cohen laat de shockerende scène zien aan het publiek van Jimmy Kimmel.Wees gerust ook hier geen spoilers, daar hebben we namelijk een freaking hekel aan.

Ik heb de reactie filmpjes niet gezien, maar ik ben er ditmaal heilig van overtuigd dat mensen eerlijk waar geschockeerd gereageerd zullen hebben op de scène in kwestie. Er zijn zelfs meerdere scenes in deze film waarbij dat gekund zou hebben. Ik had geen idee om welke scene het ging, er was een bepaalde scene waarbij ik dacht ”oh dit bedoelen ze zeker!?” maar ik zat er dus naast en ik garandeer jou dat het daadwerkelijke ”money shot” je snel genoeg het shock effect gaat geven wat ze willen dat het je geeft!

 

Review Grimsby Shockerend Goed!

Ik heb gelachen, hardop! En ik was meerdere malen flink geshocked! Plus heb ik aardig genoten van het kleine handjevol met actiescènes. Daardoor kan ik je zeggen, ik was aangenaam verrast! Om deze redenen krijgt Grimsby hier op PrutsFM, 3 en een halve ster en als je er heen gaat, probeer niet vooraan te zitten, anders krijg je flinke koppijn van de shaky cam tijdens de actie!

Review Grimsby: Shockerend Goed!

 

 Reageer