aug 062015
 

Review Fantastic 4

Tegenwoordig hoef je Marvel maar bovenaan een filmtitel te plakken en je kan er bijna automatisch vanuit gaan dat je een goeie tijd tegemoet gaat in de bios. Redelijk onbekende superhelden zoals The Guardians Of The Galaxy en de wat recentere Ant-Man zijn hier twee voorbeelden van. Dit zijn namelijk twee films, waarmee Marvel Studio’s een grote gok nam daar geld in te investeren, maar waar zij er overtuigd van waren dat hun naamsbekendheid alleen, ervoor zou zorgen, grote publieken naar de bioscopen te trekken. Het is daarna wel afwachten of de film daadwerkelijk bij de filmgangers in de smaak valt, maar meestal is dat gelukkig wel het geval. Ik vraag me heel sterk af, of dit bij de reboot van Fantastic 4 ook gaat lukken.

Review: The Fantastic 4

PLOT: Fantastic 4 vertelt het verhaal van vijf wetenschappers die na een mislukt experiment (of geslaagd, ‘tis maar hoe je het bekijkt) elk uitzonderlijke krachten daaraan overhouden. Eén van de vijf draait door, en verandert in de supervillain Dr.Doom, terwijl de overige vier de superhelden groep The Fantastic 4 vormen.

Review: The Fantastic 4

Geloof het of niet, maar de eerste Fantastic 4 film dateert alweer uit 1994. Waarschijnlijk zullen niet veel mensen deze film kennen, en dat is maar goed ook, want twee jaar later ging Marvel bankroet, dus dat is zeker weten een experiment die je onder mislukt mag archiveren. Elf jaar later in 2005 kreeg The Fantastic 4 een reboot, die ondanks de vele negatieve reviews, stiekem toch wel vermakelijk genoemd mag worden. Door het strakke pakje en de Oscar waardige performance van Jessica Alba kwam er in 2007 een sequel, maar die was zo ”fantastisch slecht” dat moet je zelf zien om te geloven, dus je raadt het al, er kwam geen deel drie.

Dan nu, in 2015, krijgen we na lang wachten niet deel drie, maar poging drie en ik moet je eerlijk bekennen in mijn ogen faalt deze poging het hardst. Dit zeg ik, omdat ik bij deze film het gevoel krijg dat ze een serieuze poging proberen te doen tot een comic book movie die graag serieus genomen wil worden. Het is dus verbazingwekkend dat ze na zoveel succesvolle comic book movies die hun voorgingen, de plank zo mis slaan.

Review: The Fantastic 4

De relatief onbekende cast, slaagt er bij mij niet in een geloofwaardig superhelden team neer te zetten. Ze acteren elk alsof ze onderbetaald krijgen, en de on screen chemistry is ver te zoeken. De special effects zijn zeer matig tot slecht, en dat ook nog eens gecombineerd met saaie, kleurloze en inspiratieloze locaties.

[dil dil = 100448]

Zelfs de kleurvolle kostuums die deze superhelden normaal dragen, zijn hier zwart en eigenlijk ronduit lelijk te noemen. Dit is de eerste keer dat Fantastic 4 team lid ”The Thing” die volledig uit steen bestaat, met behulp van CGI op film word gezet. Ik vond eerlijk waar, dat het pak wat acteur Michael Chiklis droeg in de 2005 versie, er mooier en geloofwaardiger uitzag.

Review: The Fantastic 4

OORDEEL: Het grootste gedeelte van de film speelt zich af in een laboratorium en de alternatieve dimensie die een grote rol speelt in de film, bestaat 95% uit gesteente en oogt simpelweg oninteressant. Het tempo van de film is gevaarlijk saai en je hoeft dan ook weinig tot geen actie en/of humor te verwachten.

Ik heb lang en diep nagedacht of deze film iets te bieden heeft waardoor hij op zijn minst 2 sterren verdient. Ik kon me niks bedenken, Fantastic 4 krijgt van mij 1 ster.

Fantastic 4 draait vanaf 6 augustus in de Nederlandse bioscoop.

Review Fantastic 4

 

 

  Een reactie aan “Review: Fantastic 4”

  1.  

    GERUCHT: DEADPOOL 2 VERVANGT FANTASTIC FOUR 2

    The Daily Superhero meldt dat 20th Century Fox een tweede Deadpool/film eerder uit wil brengen. Ze suggereren ook dat de filmstudio de tweede Fantastic Four/film wil ruilen met de tweede Deadpool/film.

 Reageer