Review 13 Hours: Secret Soldiers Of Benghazi

Hollywood regisseur Michael Bay, bekend van zijn vele oscar winnende films gevuld met diepgang en goed geschreven karakters, hahaha bullshit! Heeft even de Transformers franchise links laten liggen om het waargebeurde verhaal te verfilmen genaamd, 13 hours. Gebasseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Mitchell Zuckoff. 13 Hours draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen.

 Altijd-PrutsFm-review

PLOT: 13 Hours vertelt het verhaal van, hoe kan het ook anders, een zooi Amerikanen die zich met allerlei shit bemoeien in Libië. Een plek waar ze simpelweg niet horen te zijn, want ze zijn er simpelweg niet gewild, maar ze zijn er toch, want MURICA! We volgen een aantal C.I.A agenten en ambassadeurs vergezeld door hun bodyguards, oftewel een groep huurlingen ingehuurd om ze te beschermen, wanneer een groep terroristen besluit om even elke Amerikaan in Libië van de aardbodem te vegen. Vervolgens krijgen we te zien hoe deze kleine groep soldaten zich ”ik neem aan 13 uur lang” staande weten te houden tegen aanval na aanval van terroristen.

Trailer 13 Hours: Secret Soldiers Of Benghazi

 Michael Bay heeft weleens de neiging om in zijn films dik een uur lang niks te laten gebeuren, om vervolgens het laatste uur vol te proppen met actie en explosies. Dat is in 13 Hours niet veel anders. Het eerste uur van de film is hoofdbrekend saai en wordt alleen gebruikt voor het opbouwen van de spanning. Meerdere malen lijkt het erop alsof er iets ontzettends spectaculairs staat te gebeuren, alleen om vervolgens haar publiek teleur te stellen met scène na anti-climactische scène. 

 [dil dil = 110593]

Het laatste uur van de film is vervolgens een en al actie. In mijn ogen kan Michael Bay best een vette actiefilm in elkaar zetten, denk aan The Rock, Bad Boys, The Island en een enkele vette Transformers film, maar het laatste uur van een film volproppen met actie heeft een beetje een negatief effect op het tempo van de film. Nadat eenmaal de kogels me om de oren begonnen te vliegen liet het me allemaal een beetje koud. 

 

Review 13 Hours: Secret Soldiers Of Benghazi

Michael Bay zijn bekende chaotische manier van actie verfilmen maakt ook in 13 Hours zijn terugkeer, en ik zat mezelf daardoor constant af te vragen wat er nou precies gaande was. Probeer in de bioscoop een stoel te krijgen achterin de zaal als je jezelf dikke koppijn wilt besparen van de shaky cam tijdens de meeste actiescènes.

13 Hours krijgt van mij 2 en een halve ster, geen slechte film, maar ik ben em volgende week alweer vergeten en jij waarschijnlijk ook!

Review 13 Hours: Secret Soldiers Of Benghazi

 

Beelden: YouTube/upinl | Foto's: theguardian / quickmeme

 Reageer