PrutsFM Review: Jurassic World

Wij waren vanavond aanwezig bij de Nederlandse première van Jurassic World en dat was niet alleen voor het gratis bier en de heerlijke hapjes of om bekende Nederlanders te spotten. Nee, wij waren daar vooral om jullie ons oordeel te geven over deze nieuwste aanwinst in de Jurassic Park familie. Is de film dinotastisch of is het toch een draak van een film? Je leest het in de PrutsFM review van Jurassic World.

PrutsFM Review: Jurassic World

PLOT: Zo’n twintig jaar na de gebeurtenissen van de eerste Jurassic Park film zijn we weer terug op Isla Nublar en ook dit keer is er op het eiland weer een reusachtig pretpark vol met dino’s gebouwd. Maar net als in het origineel van Steven Spielberg gaat het ook dit keer weer vreselijk mis en moeten de 20.000 bezoekers al snel rennen voor hun leven. Maar gelukkig is daar dinofluisteraar Owen Grady (Chris Pratt) om de boel te redden.

Even voor de duidelijkheid, volgens regisseur Colin Trevorrow is Jurassic World een direct vervolg op de eerste Jurassic Park en moeten we de gebeurtenissen van de eerdere twee sequels maar even vergeten. Maar dan dringt zich direct de vraag op hoe iemand in godsnaam heeft kunnen toestaan dat er na de eerdere gebeurtenissen op Isla Nublar, waarbij er toch ook aardig wat doden zijn gevallen, dit nieuwe park het groene licht heeft kunnen geven. Maar goed, tijd heelt blijkbaar alle wonden en deze keer zijn de mensen achter het nieuwe park, dat eigenlijk meer een soort resort/pretpark/safaripark is, er zeker van dat er niks mis kan gaan…toch?

PrutsFM Review: Jurassic World

Als we aankomen bij Jurassic World, we liften mee met de twee neefjes van parkmanager Claire, gespeeld door de zeer puike Bryce Dallas Howard, is het al jaren een succesvol park waar dagelijks 20.000 mensen op af komen. Zij bezoeken de spectaculair in beeld gebrachte watershow met de Mosasaurus, eten in één van de vele restaurants of lopen een rondje over de golfbaan. Er is zelf een soort kinderboerderij waar de kids een dino kunnen aanraken, knuffelen en zelf kunnen berijden. En toch lopen de bezoekersaantallen terug en zijn de mensen al snel niet meer onder de indruk van de vele dino’s die er te zien zijn (een duidelijke kritiek op de vluchtigheid van de hedendaagse maatschappij). En dat doet de parkleiding beslissen om een geheel nieuwe dino in elkaar te knutselen. Maar terwijl de wetenschappers bezig zijn met de vraag of ze dit kunnen doen verliezen ze uit het oog of ze dit wel moeten doen. De dino die het gevolg is van deze dna soep is de Indominus Rex en ja hoor, deze ultieme bad boy weet natuurlijk op zeer slinkse wijze te ontsnappen.

Review Jurassic world

En dan begint de ellende pas goed. Nu is het aan Claire en Owen om het beest te doden en de twee neefjes van Claire te redden, die zich ergens midden in het park bevinden. Deze twee jongens (Gray en Zach) laten overigens een prima vertolking zien, die ver weg ligt van de irritante koters uit de eerste Jurassic Park. De zeer indrukwekkende Indominus Rex trekt intussen richting het resort en dood alles op zijn pad, waaronder een heel peloton die op pad gestuurd zijn om het dier te doden. Dankzij deze heerlijke ‘bad guy’ die er op gebrand is om het alfa mannetje te worden op het eiland loopt de body count onder de mensen en de dino’s al snel op. In de laatste akte moeten Claire (die van manager in een mantelpakje getransformeerd is naar Lara Croft op hoge hakken) en Owen de compleet losgeslagen dino zien te verslaan. Iets wat ze met de hulp van Owen zijn getrainde raptors en een special guest uiteraard lukt.

PrutsFM Review: Jurassic World

OORDEEL: Jurassic World doet niet wat de meeste blockbusters tegenwoordig doen en komt de eerste twintig minuten rustig op gang, maar als het spektakel eenmaal los barst is er dan ook geen houden meer aan. De moordzuchtige Indominus Rex trekt in een…ehh…moordend tempo over het eiland en is een perfect gekozen ‘hoofdpersoon’. Chris Pratt laat maar weer eens zien dat hij DE nieuwe leading man van Hollywood is ook al is hij hier niet zo charmant en charismatisch als in Guardians Of The Galaxy. En als de geruchten kloppen dan zou hij absoluut de ideale opvolger van Harrison Ford zijn in de rol van Indiana Jones. Jurassic World is een geweldige film, die zeker zal uitgroeien tot één van de grootste kaskrakers van dit jaar en dat is zeer terecht. Jurassic Park heeft eindelijk een waardige opvolger.

sterren-rating-prutsfm-Jurassic-World

 

 

  5 reacties aan “PrutsFM Review: Jurassic World”

 1.  

  Ondanks dat ik niet wist wat te verwachten had ik stiekem wel zin in deze film en nu helemaal! Jurassic Park blijft gewoon een van mijn favoriete films. De scene dat de T-Rex ontsnapt is fucking awesome en de special effects zien er beter uit dan films van vandaag de dag!
  The Lost World en Jurassic Park 3 spelen zich trouwens af op een ander eiland dan dat van Jurassic Park, misschien bedoelt de regisseur dat met dat het meer een vervolg is op het eerste deel……………? Vond persoon The Lost World fucking gruwelijk! Steven Spielberg toonde gewoon lef door ons een andere film te geven.
  Hoe top je een vette scene met een T-Rex? EEN VETTE SCENE MET 2 T-REXEN!!!

 2.  

  Ik ben echt letterlijk net thuis aangekomen van Jurassic World en jullie mogen blij zijn dat ik de review van de film niet heb hoeven te schrijven, want ik had em echt met de grond gelijk gemaakt.
  Ik wil niet overdrijven, maar tering wat een fucking kutfilm! Van begin tot eind gewoon kut. Ik heb me de hele film lang verveelt als de tering. De computereffecten waren afschuwelijk, de zwaar geforceerde humor vloog elke keer weer langs me heen en het subplot over de dinos inzetten/gebruiken als wapens……………….REALLY!?!?!?!?!? Dat sloeg echt helemaaaaal nergens op en hoe fucking cliche is die shit!? Fucking elke film heeft altijd wel iemand die zegt ”lets turn it into a weapon”.
  De film had ook gewoon totaal geen spanning, was pijnlijk voorspelbaar en mag absoluut niet vergeleken worden met Jurassic Park.

 3.  

  Okay, die verhaallijn over dino’s inzetten als wapen wil ik je geven, maar voor de rest…nee!

 4.  

  Battle of the Reviewers! Zo jammer dat ik hem nog niet gezien heb!

 5.  

  Dankjewel Noepie ;-P

  Dat mensen zich vermaakt hebben met deze film kan ik me ergens wel voorstellen. Ik had er persoonlijk gewoon veel meer van verwacht. Oh en de matige tot lelijk special effects, is geen mening, maar een feit. De T-Rex uit Jurassic Park ziet er gewoon beter uit en het is gewoon zonde dat er praktisch geen animatronics zijn gebruikt zoals in de eerste 2 films.

 Reageer