Game Review Rise Of The Tomb Raider

Halverwege 2014 brak mijn hart toen ik te horen kreeg, dat de sequel op de 2013 Tomb Raider reboot, genaamd Rise of the Tomb Raider een Xbox exclusive zou zijn. Mijn hart brak, omdat Rise of the Tomb Raider, zeer hoog op mijn wish list stond, na het spelen van deel 1! Kort daarna kon ik opgelucht ademhalen, omdat het bleek te gaan om een zogenaamde, timed-exclusive. Dat betekende dat de game simpelweg voor een bepaalde tijd ”exclusief” verkrijgbaar zou zijn voor de Xbox. Eindelijk na ongeveer een jaar lang alleen speelbaar te zijn geweest op de Xbox, mogen nu ook Playstation bezitters genieten, van het nieuwe avontuur van Lara Croft, in een speciale 20 year anniversary edition van Rise of the Tomb Raider, compleet met alle voorheen uitgebrachte dlc!

Game Review Rise Of The Tomb Raider

PLOT: Het verhaal van Rise of the Tomb Raider speelt zich ongeveer een jaar later af na de gebeurtenissen van haar voorloper. Lara Croft heeft het erg moeilijk met alle ellende die haar is overkomen tijdens de eerste game. Zoekende naar antwoorden, duikt ze in de research van haar overleden vader. Tegen advies en beter weten in gaat ze uiteindelijk op een avontuurlijk onderzoek uit op zoek naar duidelijkheid over al het paranormale waar ze getuige van is geweest tijdens haar avontuur op het eiland Yamatai in de vorige game.

Gameplay Rise of the Tombraider

 

De 2013 Tomb Raider reboot leende zwaar van een van de bekendste en populairste action adventure games van het moment, namelijk de Uncharted series. Hetzelfde kan eigenlijk ook gezegd worden over Uncharted! Die leende namelijk weer flink van de vroegere Tomb Raider games die alweer dateren uit de jaren 90. Het is bijna alsof ze bij het maken van de Tomb Raider reboot dachten, jij steelt van ons, maar nu stelen we keihard weer terug! Om de gelijkenissen in de gameplay tussen deze 2 games kan je namelijk bijna niet heen. 

Uncharted 4: A Thief’s End VS Rise Of The Tomb Raider

 

Het draait allemaal grotendeels om platformen gecombineerd met een hoge dosis aan gunplay. Kwa verhaal en interessante en goed geschreven karakters zijn er weinig games die aan Uncharted kunnen tippen, maar kwa gameplay laat Uncharted nogal veel te wensen over. In dit opzicht pakt Tomb Raider het wat mij betreft stukken beter aan.

Afbeeldingsresultaat voor uncharted vs tomb raider

 

In Tomb Raider kan je bijvoorbeeld bijna alles upgraden wat je kan en wat je hebt. Je moet hiervoor items scavengen of op dieren jagen, om vervolgens hun huiden te gebruiken voor bepaalde upgrades. Zo nu en dan kom je iemand tegen die je een side quest aanbied waarmee je bijvoorbeeld een lock pick vrijspeelt voor het openen van bepaalde kisten. Haal je genoeg experience points binnen, krijg je ook de mogelijkheid om van Lara bijna een Mortal Kombat karakter te maken zodat ze even een paar goeie fatalities kan uitdelen. Dit zijn maar een paar dingen die ik als voorbeeld neem, het zijn eerlijk gezegd niet allemaal vernieuwende elementen kwa gameplay, maar alles bij mekaar opgeteld weet het de game wel een groot element aan diepgang te geven en blijft het niet alleen bij klimmen en schieten, looking at you Uncharted! 

Rise of the Tomb Raider – Complete Experience Trailer

 

Tomb Raider is over het algemeen redelijk linear, je krijgt zo nu en dan wat grotere gebieden om te exploren, volgepropt met collectibles en geheime gebieden, maar een open world game wil ik het niet noemen. Je krijgt de mogelijkheid tot fast travel, maar ook dit komt met zijn beperkingen. Het is alleen mogelijk om te fast travelen naar kampvuren, die je 1 voor 1 ontdekt tijdens je avontuur. Het is bij deze kampvuren ook mogelijk om te sleutelen aan Lara haar gear en abilities. 

GameReview ''Rise Of The Tomb Raider'' 2016

 

Helaas moeten we het deze keer doen zonder een echte online multiplayer, wel heb ik gezien dat er iets van een co-op dlc bij zit, maar daar ben ik helaas nog niet aan toe gekomen. Visueel is de game op en top! Simpelweg prachtig! Je krijgt tijdens het spelen echt het gevoel dat je een next-gen game speelt en niet een remaster of wat dan ook. Toch was ik een beetje teleurgesteld om te zien dat de game niet runned met 60 frames per seconde, maar ze zullen wel hun redenen hebben gehad dit achterwege te laten. Misschien heeft de game onder andere daarom praktisch geen loading tijden, dus dat is wel weer een grote plus!

GameReview ''Rise Of The Tomb Raider'' 2016

 

Rise of the Tomb Raider en haar voorloper wat dat betreft, zijn geen games voor kids! Als je hier iemand voor zijn kop knalt krijg je dat te weten ook! Ik had aan de ene kant graag een flink stuk verder willen spelen voordat ik aan deze review begon, maar aan de andere kant kon ik niet wachten mijn enthousiasme over deze game met iedereen te delen!

4 en een halve rijzende ster voor deze must play van 2016!

GameReview ''Rise Of The Tomb Raider'' 2016

 

  2 reacties aan “Game Review Rise Of The Tomb Raider”

 1.  

  Sowieso die 4,5 sterren verdiend!

 2.  

  Wat een maand! Een regen aan positiviteit op deze site. Even de cijfers op een rijtje!

  FIFA 17: Vier sterren!

  Mafia III: Vier sterren!

  De game Ride 2: Vier sterren!

  De film Inferno: Vier sterren!

  En Rise of the Tomb Raider: Vier en een halve ster!

  Wauw! Dit hebben we nog nooit mee gemaakt Op PrutsFM!

 Reageer