De Waarheid Achter IS

Een Australische reporter slaat de spijker op de terroristen kop. Ook belangrijk, met goede argumenten, die gestaafd worden door feiten. De verschrikkelijke aanslagen zijn geen acties gecoördineerd door de IS. Ze willen ons dit doen geloven, zodat de media hier niet over bericht als zo maar willekeurige moorden. Wat de IS kneuters willen bereiken, is een wereld in twee kampen. Us and Them. Je bent voor IS of tegen IS. Je weet wel, waar Bush ook zo goed in was. Angst is nodig om de gelovige en niet gelovigen tegen elkaar op te zetten. Alle Moslims moeten de vijand van het Westen worden. Om uiteindelijk de Derde Wereld Oorlog te beginnen. Tolerantie tegenover andere geloven is dus het grootste gevaar voor de Islamitische staat. Angst is een vriend en speelt ze in de kaart.

Nog twee dingen. Eagles Of Death Metal is geen metal band. Foutje, geeft niks, Markie is er heilig van overtuigd dat de die tering terroristen dit ook dachten. Waarvan akte. En Imagine van John Lennon. Dit nummer is op dit moment werkelijk het aller foutste liedje wat je maar kan bedenken om gelovige en niet gelovige bij elkaar te houden. We kijken even naar de tekst.

Imagine there’s no heaven

It’s easy if you try

No hell below us

Above us only sky

Imagine all the people

Living for today…

Imagine there’s no countries

It isn’t hard to do

Nothing to kill or die for

No religion too

 

Dit dekt de lading toch niet helemaal. Doe eens alsof er geen hemel en hel bestaan, vrij makkelijk wanneer je het eens probeert. Denk dat dit voor niet gelovige iets makkelijker te realiseren is dan voor gelovigen. Nu je toch bezig bent, denk dat geloof eens helemaal weg. Is dat nou de boodschap die het Westen Moslims wil meegeven? Niet echt handig. We draaien het even om ter illustratie.

Imagine there’s a heaven

It’s easy if you try

A hell below us

Above us more then sky

Imagine all the people

Living not only for today…

Imagine there’s no countries

It isn’t hard to do

Nothing to kill or die for

Only one religion too

 

Eerlijk is eerlijk daar zou met onze Westerse blik, toch behoorlijk wat populaire ophef over zijn. En dan nu! De waarheid achter IS.

Hup, hup, en nu allemaal een beetje lief zijn voor elkaar.

 

 Reageer