Bam! 4 Sterren Voor Kingsman Secret Service

Heb je één van mijn vorige reviews gelezen hier op PrutsFM, dan zul je weten dat ik groot fan ben van een goeie actiefilm. Gewoon lekker over the top, en als het kan zo grof mogelijk. Een goed voorbeeld hiervan is de recent uitgekomen actiefilm John Wick. Heb je mijn vorige review gelezen van Jupiter Ascending, dan ervaar je momenteel iets wat ze noemen, déjà vu. Die opende ik namelijk op een soortgelijke manier, maar dat was een film die bij mij persoonlijk niet in de smaak viel, om verschillende redenen. Gelukkig is er voor elke yin een yang, en die komt ditmaal in de vorm van Kingsman Secret Service.

Bam! 4 Sterren Voor Kingsman Secret Service

Wat: Kingsman Secret Service is absoluut niet voor de kids! Grof taalgebruik en zo nu en dan rondvliegende ledematen, zijn regelmatig aan de orde in deze film. Zonder de trailer te hebben gezien kwam de grote hoeveelheid actie voor mij als een grote verrassing. De ietwat stijve, maar bikkelharde choreografie past precies bij de personages die dit moeten uitvoeren, en het verhaal is zo vergezocht, dat je niks anders kan doen, dan lachen om haar belachelijkheden. Met scherpe en humoristische dialogen, een goeie cast, en een perfect misplaatste en alles behalve stereotype schurk, gespeeld door Samuel.L Jackson, blijft de film tot aan het einde toe heerlijk onvoorspelbaar en onverwachts komisch.

Conclusie: Een spoof, net als bijvoorbeeld de Hot Shots of The Naked Gun movies kan je Kingsman Secret Service net niet noemen. Begrijp me niet verkeerd! Veel elementen voor een spoof zijn aanwezig. De film neemt met haar vele satirische grappen zichzelf niet serieus, en drijft ook flink de spot met de wat serieuzere spionnen films als de machtige James Bond series. Het wordt ditmaal alleen met een bepaalde charme afgeleverd, dat het zichzelf net weet te distantiëren van het spoof genre.

Kingsman Secret Service krijgt van mij 4 van de 5 sterren, en zal genieten zijn voor ieder die van een beetje actie en humor houdt.

Bam! 4 Sterren Voor Kingsman Secret Service

 

Beelden: youtube.com | Foto's: blogs.indiewire.com

 Reageer