Voorpret voor het nieuwe seizoen Game of Thrones, wie gaat overleven? Over niet al te lange tijd is het eindelijk zo ver: het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Het is zeer waarschijnlijk dat dit het afsluitende seizoen van de serie wordt.

Het zou eerst één kort seizoen worden, maar dat hebben ze toch niet gered. Er zijn meer afleveringen nodig om de saga eindelijk rond te krijgen. Dat is meer dan van de boeken gezegd kan worden. Ik heb de boeken ook gelezen en die zijn aanzienlijk wijdlopiger dan de tv serie. In de boeken worden de hoofdpersonen ook gevolgd, soms diverse hoofdstukken achter elkaar. Als je dat personage toevallig niet zo interessant vindt, dan is het even stug doorlezen.

Eén van de frustratiepunten van de boeken vond ik dat bepaalde karakters of elkaar nooit ontmoeten of nooit meer ontmoeten, zoals de kinderen van de Stark familie. Dat is in de serie gelukkig wel het geval. Al is het soms onwaarschijnlijk dat ze zulke grote afstanden relatief snel afleggen. Het blijft natuurlijk fantasy, maar ook dan kun je niet per paard in 2 dagen van sneeuw naar de Sahara reizen.

Bezoek de Game of Thrones locaties

Zelf kun je dat natuurlijk wel! Wist je dat je de locaties waar de series zijn opgenomen kunt bezoeken? Het is de perfecte vakantie voor de echte fan. De afleveringen in koude gebieden zijn volgens de website Kortingbox op locatie in Noord Ierland opgenomen. Het landschap is heel verrassend en gevarieerd genoeg om zowel scenes van House Stark als House Greyjoy te kunnen opnemen.

Hou je meer van warmte? Dan ga je lekker naar Zuid-Spanje, daar zijn de woestijnachtige scenes opgenomen. En ook de afleveringen met House Dorne, met de weelderige tuinen.
Als je zin hebt in een stedenvakantie, dan moet je natuurlijk in Dubrovnik zijn. Daar zijn de scenes van House Lannister opgenomen.

Het nieuwe seizoen schijnt voor een groot deel te worden opgenomen in IJsland dus de grote ontknoping gaat waarschijnlijk in de sneeuw plaatsvinden. Welke karakters moeten per se overleven?

Schrijver George R.R. Martin is erom berucht dat hij zomaar belangrijke personages over de kling jaagt. Ook spannend voor de acteurs lijkt me: “Overleef ik het volgende seizoen?”
Bepaalde karakters moeten toch onontbeerlijk zijn om het verhaal af te ronden: Jon Snow en Daenarys, Tyrion. Maar ik hoop toch ook dat Arya overleeft, alleen al omdat ze zo badass is. En als ik dan toch bezig ben met wishful thinking, dan hoop ik ook dat haar Dire Wolf Nymeria weer opduikt.

Het grappige aan Game of Thrones is dat er zoveel theorieën en voorspellingen zijn over de ontknoping. Dat is een deel van de voorpret. De serie is over de hele wereld populair en iedereen leeft mee. Ik hoop dat bepaalde verwachtingen wel waar blijken te zijn (dat Jon Snow een Stark-Targaryen nakomeling is), maar niet alles. Want zo’n topserie moet ook onverwachte wendingen hebben.

De trailers over het nieuwe seizoen zijn al te zien, met prachtige beelden in tergend korte stukjes. De term ‘teaser’ is helemaal juist. Als je de muziek hoort, krijg je er gelijk zin in.

 

 Reageer