Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

FOX lanceerde 14 mei de serie Wayward Pines. Dit nogal vreemde dorpje in Idaho heeft alle schijn van een gevangen genootschap waar Secret Service Agent Ethan Burke (Matt Dillon) zijn vermiste collega’s probeert te vinden. Ethan lijkt de enige normale persoon in het dorp, die zich steeds meer gaat beseffen dat hij dit dorp niet zomaar kan verlaten.

Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

PLOT: Matt Dillon beleeft een revival in de FOX serie Wayward Pines. De serie, gebaseerd op de boekenreeks van de Amerikaanse Blake Chourch, volgt het verhaal van Secret Service Agent Ethan Burke (Matt Dillon). Matt is in de buurt van Wayward Pines, Idaho, op zoek naar twee vermiste collega’s, als hij een ongeluk krijgt. Hij wordt wakker in het nogal vreemde ziekenhuis van Wayward Pines. Waar een vreemde zuster hem overal lijkt te volgen. Als Matt weer bij zinnen is en het ziekenhuis verlaat, treft hij een nog vreemder dorpje aan, waar zijn vermiste collega (Carla Gugino) gewoon rond blijkt te lopen. Zijn andere collega is op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Probleem opgelost zou je denken, zijn collega – die ook zijn minnares was in betere tijden- is op zijn zachtst gezegd niet zoals ze vroeger was. Eigenlijk is alleen de vriendelijke barvrouw Beverly (Juliette Lewis) een persoon in het vreemde dorpje die iets meer over de vreemde gebeurtenissen wil loslaten.

Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

Velen onder ons zullen bij het zien van Wayward Pines denken aan Twin Peaks, maar eerlijk gezegd heeft het in mijn ogen veel meer van Lost. Waar de kijker het hele seizoen mag raden wat de eigenlijk vijand is. De inwoners van Wayward Pines lukt het net als de inwoners van Lost niet zomaar om van het vreemde gezelschap te ontkomen. Zo staat er om Wayward Pines een enorme muur, die de uitgang van het dorpje blokkeert. Wat Ethan ook probeert, elke uitgang leidt letterlijk tot een dood spoor.

Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

SPOILER ALERT!! Wayward Pines zet mij het hele seizoen lang op het verkeerde been over de contacten met de buitenwereld. Is het nou wel of niet mogelijk contact met de normale mensen te leggen? De serie doet erg zijn best je te doen geloven dat de rest van de wereld is vergaan, en Wayward Pines de enige plek is waar nog niet de gemuteerde supermensen de baas zijn. Maar hoe is het dan mogelijk dat na enige tijd de familie van Ethan in het vreemde dorpje kunnen verblijven? Verwarring alom.

De vraag over of het dorpje nu dapper stand houdt is niet het enige vreemde in het dorp, elke inwoner lijkt geïndoctrineerd door de factor gelukkig zijn. Alsof een Zonnetura-reclame-achtige manier van leven de enige manier is om te overleven. Alleen Beverly – die normaal graag de rol van een psychopathische junk speelt in de Tarentino films – lijkt haar best te doen zich van die rol te onthouden. Maar dat moet ze vrij snel met de hoogste prijs bekopen. Gelukkig laat uiteindelijk ook de collega van Ethan doorschemeren dat de heersende orde in dit dorpje niet helemaal in de haak is. En kiest in het geniep de kant van de agent. EINDE SPOILER ALERT!!

Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

OORDEEL: Al met al een seizoen lang verwarring en spanning over de daadwerkelijke waarheid achter het vreemde dorpje Wayward Pines. Waar de zo ogenschijnlijke keurige bewoners je misschien  een beetje gaan irriteren, weet het dorp je toch aflevering na aflevering vast te houden. Ik heb alle afleveringen die voor handen waren in één ruk achter elkaar gekeken. Alleen de laatste twee afleveringen zouden mijn oordeel nog kunnen beïnvloeden. Alhoewel de serie in meer dan 125 landen te zien is op FOX, en de reviews louter positief zijn, is er nog geen duidelijke uitspraak over een vervolg van de serie. Dus in theorie zouden de laatste afleveringen veel antwoorden over het rare dorp moeten kunnen beantwoorden. Ik hoop toch nu al op een vervolg. Wayward Pines krijgt 4 sterren.

Altijd PrutsFM Serie Tip Wayward Pines

 

Beelden: youtube.com/fox | Foto's: imdb.com

  Een reactie aan “Serie Tip: Wayward Pines”

  1.  

    Mooi, was al op zoek naar een serie voor in de zomervakantie!

 Reageer