jun 122017
 

Review The Mummy

Veel bekende monsters die iedereen vandaag de dag wel kent, zoals o.a Dracula, Frankenstein en The Mummy, zijn een stuk ouder dan je denkt. Dracula zag voor het eerst daglicht (pun intended) in 1922 in de zwart wit film genaamd Nosferatu. 9 jaar later verscheen er nog een film, simpelweg genaamd Dracula dit is de film die Dracula zijn bekende voorkomen en accent gaf, wat tot en met de dag van vandaag nog steeds gezien word als de meest herkenbaarste personificatie van iedereens favoriete vampier! Na Dracula, was de Monster Franchise geboren en volgden er te veel monster films om op te noemen.

Review The Mummy

Het is een franchise die zijn weerga niet kent en elk van deze films werd tot een bepaalde periode, uitgebracht door Universal studios. Universal studios hoopt het succes van de monster films net als bij het Frankenstein monster, nieuw leven in te blazen met het beginnen van een nieuwe franchise, genaamd Dark Universe. Dit betekent dat we de aankomende jaren dus veel nieuwe monster films, zoals o.a Frankenstein en The Wolfman mogen verwachten.

Review The Mummy

De eerste Monster film in de nieuwe franchise is dus The Mummy, met in de hoofdrol Tom Cruise!

Universal Studios pakt de start van zijn nieuwe franchise groots aan door superster Tom Cruise te casten in de hoofdrol. Niks mis mee, ben persoonlijk dol op Tom Cruise, maar het was te verwachten dat Tom meer screentime zou krijgen dan het monster waar de film over gaat.

Review The Mummy

Tom zijn performance was verbazingwekkend goed, ik had in de eerste instantie mijn twijfels over Tom Cruise in de hoofdrol van een Mummy film, maar hij heeft mij positief verrast met het personage wat hij heeft neergezet, denk een beetje aan Nathan Drake van de bekende Uncharted games.

Review The Mummy

Russell Crowe zijn performance als Dr Jekyll en Mr Hyde was voor mij de tweede uitblinker van de film. Er was trouwens in de film ook nog een sexy vrouwelijke mummy aanwezig waar iedereen steeds voor wegrende, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Review The Mummy

Het ging in deze film duidelijk om het neerzetten van een franchise, daar is Tom Cruise voor ingehuurd en The Mummy mag hem daar een handje bij helpen. Het verhaal van The Mummy is dan ook kinderlijk eenvoudig en The mummy is verre van ingewikkeld……………iemand?

Review The Mummy

De actie staat in The Mummy centraal en die gaat meestal gepaard met grote CGI spektakelstukken waar niet veel op aan te merken is.

Helaas is de start van deze nieuwe franchise niet bepaald bijzonder, zeker niet slecht, maar gewoon niet bijzonder. De actie was vermakelijk, maar er is me eigenlijk niks specifieks van bij gebleven. Laten we hopen dat de rest van de Dark Universe monster films ons wat meer te bieden hebben en dat we hier gewoon met een trage start te maken hebben.

2 en een halve ster, lijkt negatief, maar zo is het zeker niet bedoeld.

Review The Mummy

 

  2 reacties aan “Review The Mummy”

  1.  

    vandaag in de bios gezien, nutteloze 3D wat een slechte film zeg

  2.  

    Ik weet niet wat het is maar somehow hebben mummy films mij nooit echt aangetrokken ofzo, maar ergens ben ik wel benieuwd wat ik ervan zou vinden. Laten we hopen dat die andere films beter zijn!

 Reageer