Review: Sci-Fi Horror Life

Geloof jij in buitenaards bestaan? Ik wel. Ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is, voordat er eindelijk, op z’n minst bewijs wordt gevonden, dat er buitenaards leven bestaat, of heeft bestaan. Een kwestie van tijd kan trouwens van alles betekenen, een jaar, een decennia, een eeuw, zelfs een millenium. Geduld is dus hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk, maar het zal uiteindelijk beloond worden. Hollywood heeft in ieder geval voor de zoveelste keer buitenaards bestaan gevonden, ditmaal in de sci-fi horror movie, simpelweg genaamd Life.

Review: Sci-Fi Horror Life

PLOT: Life is onontkoombaar gebasseerd, of misschien beter gezegd geïnspireerd door Ridley Scott’s 1979 horror klassieker Alien. Een kleine crew van een gigantisch ruimtegevaarte heeft een alien aan boord, die kostte wat kost de aarde niet mag bereiken, want dat zou mogelijk het eind van de mensheid kunnen betekenen. De alien is zacht gezegd een tikkie agressief en doet er alles aan om te overleven, al moet de hele crew het ontgelden. 

Life – Official Trailer #2

De cast van Life bestaat o.a uit, Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds, deze acteurs en de rest van de cast zetten helaas elk vergeetbare karakters neer. De meeste jump scares in Life zullen er misschien voor zorgen dat je even opspringt in je stoel, maar dit zal 99,9% komen door een plotseling hard geluidseffect, en niet het design van de alien. Ik zal niet verklappen hoe de alien eruitziet, maar je zult  s’avonds rustig slapen, zonder je zorgen hoeven te maken dat de alien je gaat stalken in je dromen.

Life Trailer

De matige cast en het matig alien design ter zijde, was Life een verrassend spannende film, vind het eigenlijk zelf een beetje raar te moeten zeggen, maar het was wel zo! Na het eerste trage half uur, wist Life me toch vast te grijpen, zoals de alien dat doet, en me niet meer los te laten tot aan de eind credits. Life wist me zelfs nog even te verbazen met haar gewaagde einde, wat ik niet voor je zal spoilen uiteraard.

life-2017-scifi-latest-movie-trailer

Ik kan eigenlijk niks anders zeggen dan, dat Life een vermakelijke sci-fi horror film is, die misschien niet zal uitbloeien tot een klassieker als Alien, maar zeker weten mensen met een zwakke maag zo nu en dan even flink oncomfortabel zal laten voelen.

Life krijgt 3 sterren, space! The final frontier, kan aardig scary zijn damn.

Rating Review: Sci-Fi Horror Life

 

  2 reacties aan “Review: Sci-Fi Horror Life”

  1.  

    Hmm, best benieuwd naar deze. Kan ik ook een beetje mysterie verwachten of is het echt gewoon mens tegen alien?

  2.  

    Voornamelijk mens vs alien. Niet veel plotwendingen, maar zoals ik zei wel een dope einde!

 Reageer