Review Mission Impossible: Rogue Nation

Een van mijn favoriete film franchises is de Mission Impossible franchise, met in de hoofdrol natuurlijk niemand minder dan Tom Cruise. Het eerste deel, en gelijk ook mijn favoriete deel, dateert alweer uit het jaar 1996. Voel je je al oud? Geloof me, ik ook! Inmiddels is het vijfde deel alweer onder ons. Na het fantastische vierde deel, Ghost Protocol, uit 2011, waren mijn verwachtingen voor Rogue Nation een beetje hoger dan oorspronkelijk de bedoeling was.
Review Mission Impossible 5

PLOT: Ethan Hunt wordt door de leider van een criminele organisatie simpelweg genaamd, The Syndicate er goed ingeluisd, met als gevolg hiervan dat de gehele IMF organisatie waarvoor hij werkzaam is, door de overheid wordt ontbonden. Dit gaat Ethan natuurlijk niet in de koude kleren zitten en al snel zet hij de jacht in op deze bad guy, om ook gelijk The Syndicate organisatie een halt toe te roepen. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, anders zou de film geen Mission Impossible heten.

Zo nu en dan zat ik me hoofdkrabbend af te vragen wie nou aan wiens kant stond en daarmee denk ik juist dat de film precies bereikt heeft wat het wilde.

Review Mission Impossible: Rogue Nation

Rogue Nation schiet vliegensvlug uit de startblokken met een spannende openingsscène. De kijker mag direct genieten van wederom een halsbrekende stunt van Tom Cruise. Persoonlijk had ik deze iets later in de film verwacht. Dit omdat de desbetreffende stunt veel stof heeft doen opwaaien, vanwege het hoge risico om eraan DOOD TE GAAN! De meest gevaarlijke stunt uit het vorige deel kwam natuurlijk voor in de missie, waarbij Tom Cruise bungelt aan de zijkant van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, wat verder niks te maken heeft met Rapper Whiz Khalifa, die weer geen familie is van ”””””actrice””””” Mia Khalifa, googlen maar! En thank me later 😉

[dil dil = 103845]

ANYWAY het mag gezegd worden dat de Burj Khalifa scène het hoogtepunt was uit Ghost Protocol, waardoor die film in mijn ogen zijn kruid iets te vroeg had verschoten. Nadat Rogue Nation de film opende met deze fantastische stunt, vroeg ik mij direct af of hier wederom niet hetzelfde was gebeurt, maar dit keer dus aan het begin van de film.

Review Mission Impossible: Rogue Nation

Gelukkig was dat niet helemaal het geval. Er gebeurt nog genoeg in de film om je op het puntje van je stoel te houden. Misschien is het niet zo spectaculair als de eerste stunt van de film, maar zeker weten vermakelijk. Ik bedoel Tom Cruise op de motor is niet iets wat we niet al honderd keer eerder hebben gezien toch?

Review Mission Impossible: Rogue Nation

Mission Impossible: Rogue Nation ziet er van begin tot eind verder fantastisch uit. De film zit vol geweldig mooie shots en alle actiescènes zijn goed en overzichtelijk in beeld gebracht. De performances van de gehele cast passen perfect bij de film, en allen leveren een goeie bijdrage aan het verhaal. Persoonlijk kreeg ik wel het gevoel dat de villain rechtstreeks uit een James Bond film was gepakt, maar het kat en muis spel tussen hem en Ethan zorgde voor genoeg spanning in het verhaal.

OORDEEL: Vergeleken met Ghost Protocol vond ik Rogue Nation wel een beetje teleurstellend, maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk om te zeggen. Als je Rogue Nation als alleenstaande film bekijkt is het gewoon een heerlijke actiefilm en een welkome editie in de Mission Impossible franchise.

Rogue Nation krijgt van mij 4 van de 5 sterren, en laat ons in weten welke Mission Impossible film jouw favoriete is en waarom.

Mission Impossible: Rogue Nation draait vanaf 30 juli in de Nederlandse bioscoop.

Mission Impossible: Rogue Nation

 

Wat Is De Beste Mission: Impossible?

Bekijk De Uitslag

Laden ... Laden ...

 

 Reageer