Een tijdje terug kon je bij op PrutsFM DEZE review lezen van een geweldig duister meesterwerkje genaamd Little Nightmares. Een heerlijk spannende en lugubere game over een mysterieus klein meisje dat moet zien te ontsnappen uit een soort zieke onderwater gevangenis genaamd ‘the Maw’. Nu, zo’n kleine 2 maanden later, komt ontwikkelaar Tarsier met het eerste deel van een DLC-drieluik genaamd Secrets of The Maw en wij speelden ‘m.

Na het uitspelen van Little Nightmares blijf je als speler nog met zoveel vragen zitten dat Tarsier vond dat er ruimte was voor uitdieping van de game. In de oorspronkelijke game lag de focus op Six, het kleine meisje in het gele regenjasje. In dit eerste deel van dit DLC-drieluik genaamd The Depths, speel je als the Kid, een jongetje die in zijn pyjamaatje een poging maakt te ontsnappen aan de gruwelijkheden van the Maw. Bewapend met enkel een gevonden zaklampje moet je je een weg zien te navigeren door een soort onder water gelopen, verlaten kelder.

De kelder zit vol met uitdagende puzzels, waarbij het water een hele grote rol speelt. In sommige ruimtes moet je het vol laten lopen of juist weg laten stromen, maar in de meeste gevallen is het vooral van levensbelang om niet te lang in het water te zwemmen, want in het water bevind zich namelijk iets kwaadaardigs dat jou probeert te grijpen.

Wat dit kwaadaardige is zal ik natuurlijk niet spoilen, maar het is in ieder geval duidelijk dat het er al lang woont en niet zal rusten voordat het jou te pakken heeft. Jezelf vastklampend aan ronddrijvende kastjes, banken en andere meubelstukken moet je jezelf door het water zien te verplaatsen en uit de handen van dit kwaadaardige wezen zien te blijven.

Ontwikkelaar Tarsier kiest voor een tactiek die je tegenwoordig wel meerdere gamestudio’s ziet toepassen; het in brokken hakken van games. De oorspronkelijke Little Nightmares is namelijk te koop voor het luttele bedrag van 20 euro en daar krijg je zo’n 5 uur aan speelplezier voor terug, verdeeld over 3 hoofdstukjes. Secrets of The Maw gaat ook uit 3 hoofdstukjes bestaan, namelijk The Depths, The Hideaway en een nog nader te noemen titel. Die laatste twee delen zullen gaan verschijnen in november a.s. en januari 2018. Overigens zul je wel Little Nightmares wel als game moeten bezitten om de DLC te kunnen spelen. Het zijn dus niet op zichzelf staande games.

Na een klein uurtje had ik The Depths al uitgespeeld en ik kijk er dan ook erg naar uit om de resterende delen te spelen. Met name ook omdat al bekend is dat de nomes hierin een grote rol gaan spelen en je als speler hopelijk ook meer over hen te weten komt.

Uiteraard is het lastig een aantal sterren te hangen aan zo’n kort stukje DLC. Het was kort, maar vermakelijk dus dan toch maar 3 sterren.

 

 Reageer