Game Preview: Just Cause 3

Voor het feit dat over iets meer dan 2 maanden 2015 alweer aan zijn einde komt, zijn er nog een flink aantal games om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld: Fallout 4, Black Ops 3 en Rise Of The Tomb Raider om er maar een paar op te noemen. De game waar ik persoonlijk zelf het meest naar uitkijk, is Just Cause 3 en als je het voorafgaande deel hebt gespeeld op last-gen, zul je waarschijnlijk heel goed begrijpen waarom. Dankzij de lieve mensen hier op PrutsFM heb ik de unieke en zeldzame kans gekregen, om afgelopen vrijdag 23 oktober, 2 uur van deze game te mogen spelen, dit ruim voor de officiele releasedatum van 1 december 2015.

 

Just Cause 3 – Story Trailer. Spoiler alert! 

 

Er werd de spelers vriendelijk verzocht niet te veel over het verhaal te vertellen na het behalen van een bepaalde missie, maar het lijkt mij verstandiger om simpelweg helemaal niks over het verhaal te spoilen in deze preview. Wil je graag toch iets meer te weten komen over het verhaal, check dan de story trailer die hierboven staat!

Game Preview: Just Cause 3

Just Cause 3 is een open world game, waar chaos en destructie centraal in staat. Gameplay is dan ook hetgeen waar het om gaat. Je speelt als Rico Rodriguez (en als je dat lekker wilt uitspreken, moet je die letters R even goed van je tong laten rollen, probeer maar!) Rico is een echte keiharde badass en zijn manier om een volk te bevrijden van een lastige dictator is door simpelweg gewoon alles op te blazen wat van hem is. Billboards met zijn kop daarop, watertanks, elektriciteitsmasten je kan het zo gek niet bedenken of Rico maakt het kapot. Het persoonlijke leger van de dictator valt daar ook onder, dus genoeg man om af te knallen. Met een hele zooi wapens, gadgets en voertuigen tot je beschikking is dit allemaal een ware pleasure om te doen.

 

Just Cause 3 gameplay

 

Rico is ook uitgerust met een parachute die hij kan openen op elk moment dat het hem uitkomt en een grappling hook die hem overal krijgt waar hij heen wilt. Denk zelfs aan, hangend onderaan een helicopter. Een van de nieuwe toevoegingen aan het derde deel is Rico zijn wingsuit, wat hem de mogelijkheid geeft tot air-gliden, bijna zelfs vliegen. Door deze drie tools met elkaar te combineren heb je gelijk de beste en leukste manier gevonden om jezelf te vervoeren over de gigantische map die je tot je beschikking krijgt.

Just Cause 3 Wingsuit

Het is even klungelen om het onder de knie te krijgen en daar was 2 uur oefenen helaas niet genoeg voor. Ik ben ervan overtuigd, dat na een paar uur extra spelen, je hier heel handig in kan worden. In de tussentijd kan je natuurlijk ook gewoon een auto, scooter, helicopter, boot of vliegtuig hiervoor gebruiken.

 

Just Cause 3 trailer

 

Voorlopige conclusie: Just Cause 3 lijkt, TOT NU TOE, in vergelijking met zijn voorganger, meer van hetzelfde en dat mag opgevat worden als een gigantisch groot compliment! Ditmaal speelt, voelt en ziet het er alleen nog vele malen beter uit. Hierdoor moet ik wel eerlijk toegeven dat het ontbreken van elke vorm van multi-player dan ook een zeer grote teleurstelling is. Just Cause 3 en multi-player of een leuke co-op story om te spelen voor jou en een buddy zouden hand in hand gaan als Ben & Jerry, maar helaas moeten we het zonder doen. Ik hou me vingers gekruist dat er achteraf nog besloten gaat worden een multiplayer te releasen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik na 2 uur spelen nog maar het topje van de ijsberg heb gezien en dat mij nog flink wat verrassingen staan te wachten. Met grote opluchting kan ik zeggen, dat mijn verwachtingen voor deze game alleen maar groter zijn geworden en dat ik niet kan wachten tot de release op 1 december 2015.

 

  Een reactie aan “Game Preview: Just Cause 3”

  1.  

    Was zeker een fan van het tweede deel (eerste niet gespeeld) en deze staat voor mij ook boven aan mijn lijst voor dit jaar. Klinkt goed deze preview, kan niet wachten tot ik hem zelf kan spelen

 Reageer