Review Prutser Wally: I Am Ali

Niet alleen films worden besproken op deze machtig mooie site, nee als er een toffe docu langs komt, dan zal je die hier zeker terug zien. Allemaal leuk en aardig die review van I Am Ali bij De Wereld Draait Door, maar daar vinden ze alles te gek en helemaal woepie! Wij geloven Wally. Hij ging op pad voor PrutsFM, en bekeek de documentaire over het leven van Mohammed Ali. Wil jij ook films als eerste zien en daar een stukkie over schrijven? Meld je aan op contact@prutsfm.nl en ga op pad!

wally review

Wat: Float like a butterfly, sting like a bee! is één van de herkenbaarste qoutes van de wereld. Deze is afkomstig van één van de bekendste boksers, of misschien zelfs wel sporters aller tijden! Natuurlijk heb ik het over niemand meer en niemand minder dan de enige echte Cassius Clay!……Wie is dat!? hoor ik je je al afvragen. Het antwoord op die vraag wordt in de documentaire I am Ali uitgebreid voor je beantwoord. Er zijn meer interessante feiten die je door de docu te weten zal komen over het leven van deze zeer speciale atleet, en zelfs nog specialer persoon. Mocht de naam Cassius Clay geen belletje doen rinkelen, uiteraard heb ik het hier over 3-voudig Amerikaans wereldkampioen in de zwaargewicht klasse Muhammed Ali! 

En? Zoals gewoonlijk kan je van een documentaire veel dialoog verwachten, maar gelukkig wordt in I Am Ali de hoeveelheid informatie duidelijk, en op een zeer aangename wijze overgebracht naar de kijker. Een enkele keer wanneer het lijkt wat langdradig te worden, weten de makers snel de aandacht van de kijker vast te houden met bijvoorbeeld fragmenten van oude gevechten en/of interviews van de bokser. Helaas wordt er niet veel in detail getreden over de vele partijen die Ali heeft gevochten, maar wordt er wel aandacht besteed aan een paar van zijn partijen, die van grote invloed zijn geweest op de geschiedenis.

Conclusie: Deze documentaire kan door veel mensen worden ervaren als een zeer persoonlijke, en intieme kennismaking met deze bokslegende. Verwacht niet constant Ali in actie te zien, maar bereid je voor op veel interviews, en door hemzelf opgenomen telefoongesprekken tussen hem en zijn dochters. Persoonlijk vind ik het uitermate interessant om een kijkje te nemen in het leven van deze legende. Het is zeer bewonderenswaardig en motiverend om te zien hoeveel deze man van het leven houdt en hoeveel mensen hij tot vandaag de dag inspireert, en nog lang zal blijven inspireren met zijn charisma, strijdlust, respect voor allen en zijn zeer hoge intelligentie.

I Am Ali krijgt van mij 3 van de 5 sterren en is een waar genot om naar te kijken.

Beelden: youtube.com | Foto's: zamanarasi.com

  Een reactie aan “Review Prutser Wally: I Am Ali”

  1.  

    Nice review!
    Ik heb ‘m op netflix of popcorn time wel eens voorbij zien komen maar nooit aandacht aan besteed.
    Ik ga hem zeker kijken

 Reageer